Primul test drive de succes pentru un Ford Focus propulsat de whisky!

Ce spuneţi de automobile propulsate de whisky? Se pare că acesta este viitorul! Borhotul este reziduul rămas în urma distilării whisky-ului, care nu reprezintă valoare în industria alcoolului, ci mai degrabă o problemă. Cei de la Celtic Renewables au reuşit să producă combustibil din acest reziduu combinându-l cu lichidul rămas în urma distilării. Combustibilul rezultat numit biobutanol nu necesită modificări la motor pentru a fi utilizat, putând propulsa o maşină dotată cu motor atât diesel cât şi pe benzină!
Prima maşină propulsată de combustibilul derivat din whisky, un Ford Focus de generaţie curentă, a trecut primul test drive cu succes, fiind pus în mişcare de biobutanol. Maşina a fost condusă în Scoţia, ţara renumită prin whisky-ul său. Doar în Scoţia anual sunt produse 750,000 de tone de borhot de către industria de whisky şi 2 miliarde de litri de lichid rămas în urma distilării acestuia, iar cei de la Celtic Renewables pot crea milioane de litri de biocombustibil avansat, care va putea fi utilizat pe post de combustibil de către automobile.

Recent compania bazată în Edinburgh a primit un grant de 9 milioane de lire sterline pentru construcţia uzinei, care va fi operaţională către anul 2019 şi va produce biobutanolul. Potrivit creatorilor biobutanolul generat din whisky are un potenţial enorm la nivel global şi poate crea o industrie în valoare de 100 milioane de lire sterline în Scoţia.
0
2,600
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!