SEAT a dezvăluit noul SUV compact Arona (Video)
3 Iulie 2017, 15:09
Cei de la SEAT au dezvăluit la Barcelona noul SUV compact numit Arona, care s-a situat cu o treaptă mai jos faţă de modelul Ateca. Dezvăluirea publică va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie anul curent. Având în vedere cât de
mult în comun are Ateca cu noua Skoda Karoq, putem intuit că Arona va servi drept bază pentru viitorul SUV compact Skoda.

Noul SEAT Arona este construit pe aceeaşi platformă MQB A0, pe care este bazată şi noua Ibiza. O mare parte
din elementele cheie ale designului noua Arona le-a preluat de la Ibiza, posteriorul însă este mult mai aproape de fratele mai mare, Ateca. Fiind concurent direct cu liderul acestei clase de SUV-uri compacte, Renault Captur, noua Arona încearcă să lupte cu aceleaşi arme, implementând acoperişul contrastant şi opţiuni de personalizare pentru exterior şi interior.
Pentru elaborarea noii Arona cei de la SEAT au investit 900 de milioane de euro, producătorul spaniol însă consideră că aceste investiţiile se vor recupera rapid, Arona fiind un model cheie pentru creşterea vânzărilor brandului spaniol.

Având 4,138 mm în lungime noua Arona este cu 79 mm mai lungă decât Ibiza, fiind şi cu 99 mm mai înaltă, oferind cu 37 mm mai mult spaţiu pe înalţime pentru ocupanţii scaunelor faţă şi cu 33 mm mai mult spaţiu pe
înalţime pentru pasagerii banchetei spate, faţă de Ibiza. Volumul portbagajului este de 400 litri (Ibiza – 355 litri). Despre interior nu se pot spune prea multe – este identic celui de pe Ibiza.
Printre tehnologiile de la bord de care dispune Arona e de menţionat sistemul multimedia cu display de 8 inch, conectivitate Apple Car Play, Android Auto şi Mirror Link, sisteme de siguranţă şi asistenţă Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop&Go, Hill Hold, Fatigue Detection, senzori ploaie şi lumină, Rear Traffic Alert, Blind Spot Detection, Park Assistance System
şi Multi-Collision Brake, dar şi sisteme de confort precum Keyless Entry and Start System, încărcător prin inducţie pentru smartphone şi amplificator pentru semnalul GSM.

Gama de motorizări pentru noul SEAT Arona va oferi unităţile pe benzină 1.0 TSI (95 CP sau 115 CP) şi 1.5 TSI Evo (150 CP), dar şi dieselul 1.6 TDI (95 CP sau 115 CP).
Pe la mijlocul anului 2018 va debuta şi versiunea ce va consuma gaz natural comprimat 1.0 TGI (90 CP), iar pentru unele pieţe va fi oferită motorizarea aspirată natural de 1.6 litri şi 110 CP.
Motorizările vor fi oferite atât cu transmisie manuală, cât şi cu cea automată (DSG), tracţiunea integrală însă, nu va fi disponibilă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,400
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!