Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Stonic – cel mai compact SUV KIA (Video)

6 Iulie 2017 - 16:25
Denis Godorozea
Kia intră în segmentul SUV-urilor compacte cu noul Stonic. Potrivit celor de la Kia anual în Europa sunt vândute circa 1.1 milioane de SUV-uri din segmentul B, care au o cotă de piaţă de 7%, în timp ce către anul 2020 vânzările SUV-urilor din acest segment vor sări de 2 milioane de unităţi anual. Se pare că cei de la Kia îşi doresc să halească o felie din această prăjitură apetisantă datorită noului Stonic.
Fiind bazat pe aceeaşi platformă cu noul Hyundai Kona, noul Stonic vine cu un design mult mai simplist, inspirat din conceptul Kia Provo dezvăluit la Geneva în 2013. De la hatchback-ul conceptual noul Stonic a preluat montanţii spate generoşi ce contrastează cu acoperişul vopsit în altă culoare. Una din modelele de la lansare chiar utiliza coloristica conceptului, în total însă vor fi disponibile 20 de combinaţii bicolore şi 5 culori pentru acoperişul contrastat, suplimentat de spoilerul spate. Deşi nu este dataşabil, coreenii numesc acest acoperiş „Targa”, făcând aluzie la celebrul acoperiş regăsit pe Porsche 911 Targa.
Interiorul este practic identic celui regăsit şi pe noua generaţie Rio, cu excepţia volanului turtit în partea de jos, care arată mai stilat pe Stonic şi inserţiilor vopsite în culoarea acoperişului. Deja standard noul Stonic vine echipat cu sistem multimedia cu ecran tactil, care oferă conectivitatea Apple CarPlay şi Android Auto. Volumul portbagajului este un pic mai mare decât cel al lui Rio, noul Stonic oferind 352 de litri volum (Rio – 325 litri). Noul Stonic promite să fie extrem de sigur, oferind diverse tehnologii de siguranţă, printre care şi sistemul de frânare autonomă, dar şi o caroserie rigidă în construcţia căreia a fost utilizat oţelul de înaltă rezistenţă în raport de 51%.
Gama de motorizări pentru noua Kia Stonic este aproape identică celei utilizate pe modelul Rio, aceasta fiind constituită din unitatea pe benzină turbo în 3 cilindri 1.0 T-GDI (120 CP şi 172 Nm), două unităţi aspirate natural cu injecţie multipoint (MPI) de 1.25 litri (84 CP şi 122 Nm) şi 1.4 litri (100 CP şi 132 Nm), dar şi un diesel de 1.6 litri cu putere nespecificată (115 CP sau 136 CP pe Hyundai Kona).

Vânzările noii Kia Stonic vor demara către sfârşitul verii acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter