Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Taxiul londonez a devenit electric cu interior Volvo!

11 Iulie 2017 - 17:53
Denis Godorozea
Legendarul taxi londonez primeşte un înlocuitor numit TX de la compania britanică LEVC (anterior - London Taxi Company), cere aparţine companiei chineze Geely. După o investiţie ce a totalizat 325 de milioane de lire sterline din partea chinezilor, compania a conceput taxiul şi a refăcut uzina din Coventry, care va produce anual 24,000 de taxiuri.
Deşi are o aparenţă clasică, TX dispune de tehnologii moderne la bord. Apropo de bord, elementele de la interior sunt preluate de la noile modele Volvo, inclusiv volanul, planşa de bord digitală, display-ul central şi organele de control! E şi normal, atât timp cât Volvo, de asemenea, aparţine celor de la Geely. La interior pasagerii vor fi delectaţi cu WiFi, spaţiozitatea interiorului şi comoditatea uşilor ce se deschid la un unghi de 90 de grade.

Noul TX dispune de o caroserie realizată integral din aluminiu şi de propulsie electrică combinată cu un propulsor compact cu ardere internă, ce intră în funcţiune pentru a încărca bateriile litiu-ion şi de a spori autonomia. În regim pur electric taxiul poate parcurge 113 km, iar motorul convenţional prelungeşte autonomia la 644 km.
Taxiul este menit să fie un produs nu doar pentru capitala Angliei, dar un produs global, iar din aceste considerente taxiul a trecut o serie de teste riguroase la temperaturi înalte din Arizona şi la temperaturi joase de la Cercul Polar. Vânzările noului taxi londonez electric vor demara pe 1 august. Compania a şi semnat deja primul contract major internaţional cu autoritzăţile din Amsterdam, unde începând cu 2018 vor circula un total de 225 de exemplare TX. Către 2020 jumătate dintre toate taxiurile produse vor fi exportate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter