Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo lansează noul camion VNL (Video)

12 Iulie 2017 - 13:42
Denis Godorozea
Cei de la Volvo Trucks USA au dezvăluit noul camion destinat curselor lungi numit VNL. Faţă de predecesor noul VNL a primit o sumedenie de modificări, care l-au făcut mai arătos, mai eficient şi mai practic. Cabina a primit un design aerodinamic inspirat din prototipul Volvo SuperTruck, care include şi blocurile optice full-LED distinctive.
Aerodinamica îmbunătăţită în combinaţie cu propulsoarele care au devenit mai potente (+50 CP) şi eficiente, cuplate la noua transmisie I-Shift, noul Volvo VNL este cu până la 7.5% mai eficient. Sunt oferite propulsoare cu puteri cuprinse între 320 CP (1,560 Nm) şi 550 CP (2,508 Nm).

La proiectarea interiorului a fost luat în calcul feedback-ul din partea a peste 2,000 de camionagii. În rezultat a fost creată o ambianţă comodă şi practică la interior, unde camionagii se pot simţi ca acasă. Pentru prima dată pe un camion este instalat şi patul cu funcţie de înclinare, iar pentru comoditate există o scară telescopică (modelele 760 şi 860), dar şi o mulţime de spaţii de depozitare.

Conducătorul se poate delecta cu noul sistem multimedia cu display de 7 inch ce oferă Wi-Fi, Apple CarPlay, Bluetooth, sistem de navigaţie, diverse aplicaţii şi camera retrovizoare. Nu lipsesc nici prizele de 12 volţi şi nici porturile USB. Volanul acum poate fi reglat nu doar pe înalţime şi adâncime, fiind posibilă ajustarea unghiului de înclinare.
Camionul a devenit şi mai sigur datorită tehnologiei Volvo Active Driver Assist, care datorită unei camere frontale şi a radarului poate atenţiona despre schimbările de bandă, despre pericolele unui accident şi poate activa frânarea autonomă, dacă conducătorul nu reacţionează la alertele sistemului. Mai mult decât atât, noul Volvo VNL poate fi combinat şi cu cruise-controlul adaptiv, care dispune de tehnologia I-See. Aceasta din urmă prevede atunci când vine o pantă şi sporeşte viteza camionului, iar la coborâre din pantă acesta deconectează transmisia I-Shift de la propulsor pentru sporirea eficienţei.
Odată cu dezvăluirea noului Volvo VNL, producătorul suedez a lansat şi un filmuleţ extrem de amuzant, în care un copil de trei ani despachetează cutia cu noul VNL la scară 1 la 1. Entuziasmul copilului este de-a dreptul incredibil!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE):
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter