Abandonat timp de 40 de ani, iar acum scos la vânzare cu milioane: istoria unui Ferrari Daytona unic!

Istoriile automobilelor unice abandonate în garaje sau hambare, sunt dintre cele mai palpitante. Cum de ajung aşa maşini să fie abandonate şi uitate? Mulţi nu cunosc despre existenţa unora din ele, dar nici măcar despre faptul că producătorul a produs un asemenea automobil! Uite că aceasta este istoria unicului de felul său, Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy cu anul de producţie 1969, despre existenţa căruia puţini cunoşteau!
În perioada anilor 1969-1973 Ferrari a produs peste 1,200 de exemplare Daytona, fiind produse 5 exemplare de curse cu caroserii realizate din aluminiu, care au dominat cursa de 24 de ore de la Daytona. Puţini cunosc însă, că a fost produs şi un singur exemplar de stradă cu o caroserie realizată din aluminiu, iar acesta îl şi vedeţi în imagini! Maşina a fost produsă în iunie 1969, fiind aproximativ a 30-a la număr dintre toate Daytonele produse. Aceasta a primit blocuri optice acoperite cu plexiglas, geamuri acţionate electric, interior din piele neagră, iar caroseria din aluminiu a fost vopsită în culoarea roşie Rosso Chiaro. Către sfârşitul aceluiaşi an, aceasta a fost vândută, schimbând câţiva proprietari italieni.
În 1971 maşina a ajuns în Japonia unde a schimbat doi posesori, în 1979 aceasta ajungând pe mâinile lui Makoto Takai, care a ţinut-o ascunsă timp de 40 de ani! Doar acum aceasta a ieşit la suprafaţă şi este scoasă la vânzare în starea în care a fost găsită, cu 36,390 de kilometri la bord! Între timp maşina a fost examinată de un expert, care a confirmat autenticitatea maşinii şi a caroseriei din aluminiu create de atelierul Scaglietti.
Acest „unicorn” va fi vândut de către casa de licitaţii RM Sotheby’s la un preţ prognozat de aproximativ 1.4-1.7 milioane de euro! Pentru mai mulţi este doar o maşină în stare deplorabilă, pentru cunoscători – un exemplar de colecţie extrem de căutat, care după o restaurare va fi o adevărată bijuterie!
0
2,693
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!