Acest Ford F-150 Raptor a fost inspirat din avionul de vânătoare F-22 şi vândut cu 300,000 de dolari! (Video)

Cei de la Ford susţin programele de aviaţie precum EAA Young Eagles prin crearea unor Mustang-uri unice, care sunt vândute la licitaţie, iar banii obţunuţi sunt oferiţi pentru instruirea tinerilor aviatori. De această dată, în locul unui Mustang tradiţional, cei de la Ford au modificat un F-150 Raptor! Proiectul numit Ford F-22 F-150 Raptor a fost inspirat din legendarul avion de vânătoare Lockheed F-22 Raptor.
Creat de către Ford în colaborare cu DeBerti Design, acest F-150 Raptor unic dispune de elemente realizate din fibră de carbon, precum capota şi aripile evazate, în timp ce pe calandru este reprezentată silueta avionului de vânătoare realizată din titan.

Pick-up-ul dispune de faruri LED suplimentare KC Hilites amplasate pe acoperiş, LED-uri de zi încadrate în bara de protecţie, jante forjate „încălţate” în cauciucuri Falken Wildpeak destinate terenului accidentat, suspensie modificată cu amortizoare ajustabile FOX, sistem de evacuare Borla realizat din inox, sistem de frânare cu etriere Alcon în 6 pistoane, trepte retractabile pentru a uşura urcarea la interior şi un sistem de stocare pentru benă, unde se regăsesc şi două roţi de rezervă.
Ideea exteriorului bicolor este continuată şi la interior, unde se regăseşte pielea bicoloră, accente F-22 şi sistem audio Kicker de 1,500 de waţi. Propulsorul V6 EcoBoost de 3.5 litri a fost modificat primind şi un intercooler Whipple, iar în rezultat oferă 552 CP şi 895 Nm!

Pick-up-ul unic a fost licitat în cadrul evenimentului aviatic AirVenture Oshkosh 2017 pentru o sumă de 300,000 de dolari. Acest Ford F-22 F-150 Raptor a fost procurat de către Gary Ackerman, care este ambasadorul escadrilei de aviatori F-22 din Nevada şi, se pare, îl va utiliza pentru promovarea escadrilei.
0
2,553
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!