Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Mercedes-Benz din 1929 a luat premiul cel mare la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach! (Video)

22 August 2017 - 16:11
Denis Godorozea
A 67-a ediție a Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, care a avut loc pe 20 august 2017, a culminat cu decernarea marelui premiu “Best of Show”. Pentru râvnitul premiu s-au bătut 204 de automobile din 15 țări și 31 de state, iar în finală au ajuns doar trei exemplare spectaculoase - un Packard 906 Twin 6 Dietrich Convertible Victoria din 1932, un Ferrari 315 S Scaglietti Spyder din 1957 și un exemplar unic Mercedes-Benz S Barker Tourer din 1929.
Ultimele două mașini au fost aduse pe “covorul verde” de la Pebble Beach de către doi frați John și Bruce McCaw, astfel, rivalitatea în sânul familiei a fost extrem de mare. Dar câștigătorul putea fi doar unul singur, iar acesta a fost Bruce McCaw cu al său Mercedes-Benz, care a cucerit prin prezența sa elegantă și sportivă, execuția restaurării la un nivel impresionant și istoria, care stă în spatele acestei mașini.
Potrivit lui Bruce, acesta este singurul Mercedes-Benz cu caroserie de la atelierul britanic Barker. Mașina a fost creată pentru pilotul de curse britanic și co-fondatorul renumitului British Racing Drivers’ Club, Earl Howe. Toată caroseria este realizată din aluminiu, partea frontală fiind polisată, iar cea din spate, realizată în forma unei bărci, fiind vopsită în culoarea tradițională familiei Howe, numită Curzon Blue, cu excepția capacului cromat. Sub capota strălucitoare se regăsește un imens propulsor de 7.0 litri dotat cu compresor mecanic.
Atunci când mașina a ajuns în mâinile lui Bruce McCaw, aceasta era funcțională, completă și nu necesita o restaurare majoră. Inițial, Bruce a dorit să o păstreze în starea sa originală, dar găsind mai multe imagini al acestui exemplar, el a decis că mașina ar trebui restaurată la aspectul de altă dată. Eforturile, după cum vedeți, au dat roade. Mașina nu doar a impresionat prin aspectul său și atenția la detalii, dar și a primit premiul “Best of Show”. Mai mult decât atât, Mercedesul a primit şi premiul pentru cea mai elegantă decapotabilă - Jules Heumann Most Elegant Open Car.
Mașina a fost restaurată timp de câțiva ani, iar restaurarea propriu zisă a fost finalizată cu o săptămână înaintea Concursului de Eleganță de la Pebble Beach! Având doar 3 mile la bord după restaurare, mașina a participat în maratonul de 70 de mile ce a avut loc cu trei zile înaintea concursului, pe care l-a trecut fără probleme. Un lucru, pe care proprietarul nu-l poate face fără probleme, este urcare și coborârea din mașină, care are niște uși extrem de micuțe și un prag foarte mare, care trebuie pășit de fiecare dată
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter