Acum 50 de ani Mercedes-Benz a introdus coloana de direcţie securizată

Cei de la Mercedes-Benz sunt unii dintre pioneri în implementarea sistemelor de siguranţă la bordul maşinilor sale. Înaintea apariţiei airbag-urilor, cea mai importantă invenţiile în siguranţa conducătorului a fost coloana de direcţie securizată. Aceasta a fost introdusă pe toate modelele Mercedes-Benz acum 50 de ani, în 1967.
În timpul impactului coloana de direcţie securizată se plia datorită principiului telescopic, pentru a nu pătrunde la interiorul maşinii, iar volanul avea un element ce absorbea energia impactului la contactul cu corpul conducătorului. Datorită acestor două invenţii combinate a fost redus riscul traumelor în cazul unui accident. Această tehnologie a fost patentată de către cei de la Mercedes-Benz încă în anul 1954, fiind utilizată şi pe automobilele moderne, dar într-o formă evoluată.

Siguranţa din totdeauna a fost unul din principalii piloni ai brandului Mercedes-Benz. Începând cu sfârşitul anilor ’40 ai secolului trecut, cei de la Mercedes-Benz au început elaborarea şi implementarea tehnologiilor, care sporesc siguranţa, mai multe dintre ele fiind utilizate de întreaga industrie auto chiar şi în zilele noastre.
În 1949 Mercedes-Benz a introdus elementele conice de blocare a uşilor de la interior, iar în 1957 apare steaua Mercedes-Benz retractabilă, care reducea riscul leziunilor pentru pietoni. În 1959 pe modelul W111 „Fintail” au fost introduse zonele de deformare faţă/spate, combinate cu structură rigidă a cabinei – principiul patentat de către Bela Barenyi în 1951 pe care se bazează structura tuturor automobilelor moderne. Bela Barenyi a lucrat pentru Mercedes-Benz în perioada anilor 1939-1974, patentând peste 2,500 de invenţii, unele dintre care au servit drept bază pentru întreaga industrie auto. Mercedes-Benz a pus standarde înalte pentru siguranţa automobilelor cu tehnologii precum sistemul ABS (1978), airbag-ul (1981) şi sistemul de stabilizare Electronic Stability Program ESP (1995) – nu ne putem imagina un automobil modern fără de aceste sisteme.
Astăzi, Mercedes-Benz dezvoltă viziunea sa pentru un condus fără de accidente prin integrarea conceptului Intelligent Drive, care include soluţii pentru condusul conectat, autonom, electrificat şi partajat.
0
2,799
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!