BMW va elabora tehnologia maşinilor autonome împreună cu Fiat-Chrysler!

O alianţă mai puţin obişnuită în lumea auto – cei de la BMW au găsit un aliat în elaborarea tehnologiei vehiculelor autonome, acesta fiind concernul italiano-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA)! Astfel, BMW şi FCA, împreună cu Intel şi Mobileye, intenţionează să elaboreze cea mai desăvârşită tehnologie pentru condusul autonom din lume, datorită unei platforme modulare, care va putea oferi condus autonom de nivelul 3, 4 sau 5 (cel mai avansat nivel).
Partenerii individuali din cadrul acestui proiect intenționează să valorifice punctele forte, capacitățile și resursele individuale pentru a îmbunătăți tehnologia platformei, pentru a spori eficiența dezvoltării și pentru a reduce timpul necesar pentru a o introduce pe piaţă. Pentru a atinge acest scop, elaborarea platformei va fi concentrată în Germania, dar şi în alte locaţii, în timp ce FCA va oferi resursele tehnice şi experienţa de pe piaţa nord-americană, dar şi volumul mare de vânzări, care va reduce costurile sistemului, raportat la unităţi vândute.
Sistemul condusului absolut autonom de nivelul 4/5 va debuta în 2021. Cooperarea producătorilor presupune şi lansarea a 40 de vehicule autonome, care vor începe testele către sfârşitul anului 2017, acestea vor beneficia de datele, pe care le va înregistra în timpul testelor flota de 100 de maşini autonome de nivelul 4, lansată de către cei de la Mobileye. Această platformă pentru condusul autonom va putea fi utilizată nu doar de grupul BMW şi brandurile din cadrul FCA, dar şi de alţi producători auto, pentru că va fi un sistem standardizat, care va putea fi utilizat practic pe orice automobil modern.
Grupul BMW, Intel, Mobileye şi FCA invită mai mulţi producători auto pentru a adopta această platformă pentru condusul autonom, în scopul de a crea o soluţie viabilă pentru întreaga industrie.
0
2,133
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!