Ce automobile se vând mai mult în Moldova: diesel sau benzină?

Atunci când vine vorba de alegerea unui automobil, mai ales dacă e vorba de unul nou, cei mai mulţi dintre noi analizează echidistant dacă să-şi îndrepte alegerea spre o motorizare diesel sau una pe benzină şi, fireşte, cu cât automobilul e mai mare, în special în segmentul de SUV-uri, cu atât mai logică pare alegerea unui diesel. Dar cum stau de facto lucrurile în Moldova, ce ne spun cu adevărat statisticile?
Am luat la bază cifrele de înmatriculare a automobilelor noi în Moldova pentru primele 7 luni ale anului 2017 şi acestea atestă un fapt incontestabil: automobilele cu motoare pe benzină sunt de departe mai populare în Moldova, cumulând peste 60% din totalul automobilelor noi vândute. Propulsoarele diesel cumulează aproape 35% din vânzări, iar restul de 5% revine altor patru tipuri de motorizări: gaz petrolier lichefiat, gaz natural comprimat, hibrizi şi electrice.
Da, în Moldova s-a vândut în acest doar un singur electromobil nou (statistica la acest capitol ia în considerare automobilele fabricate în 2017 sau 2016) – un Nissan Leaf.

Dar Dvs. pentru ce tip de motorizare aţi opta în cazul unui automobil nou?
0
3,359
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!