Extravaganţă automobilistică: la aproape 70 de ani de la startul producţiei, Citroen 2CV încă îi mai face pe fani să se adune

Citroen 2CV e cu siguranţă una din cele mai extravagante şi ieftine maşini clasice pe care o poate deţine cineva. Producţia ei a început încă în îndepărtatul an 1948 drept maşină gândită pentru fermierii francezi şi dealurile pe care aceştia munceau – un soi de offroader sau SUV pentru zilele noastre, dacă vreţi. Doar că modelul francez s-a pensionat foarte târziu, rezistând cu dârzenie atât pe dealurile fermierilor, cât şi pe linia de producţie a uzinelor Citroen, ultima maşină ieşind pe poarta unei uzine tocmai în anul 1990, iar acea uzină a fost una din Portugalia.
Aşadar, nu e de mirare că maşinile sunt încă accesibile în achiziţie, dar şi că există o mulţime de fani 2CV în întreaga lume. De asemenea, nu e de mirare nici faptul că ultima întâlnire internaţională a fanilor Citroen 2CV a avut loc tot în Portugalia şi a fost cea de-a 22-a la număr!
La întâlnire au participat peste 2,000 exemplare Citroen 2CV din toată lumea, iar coloana de automobile nu s-a sfiit să atace şi drumuri rele pe traseul lor, dacă tot maşinile lor au fost create pentru cele mai dificile tipuri de carosabil.
0
2,940
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!