Ferrari confirmă ca ar putea crea un vehicul utilitar, dar acesta nu va fi un SUV în toată legea

Deja de ceva vreme Porsche are SUV-uri în gama modelelor sale. Cei de la Lamborghini vor lansa SUV-ul Urus foarte curând, iar cei de la Aston Martin, de asemenea, vor avea un SUV, modelul DBX. De multă vreme cei de la Ferrari se opuneau zvonurilor, că vor crea un SUV, dar un vehicul utilitar cu patru locuri ar urma să fie creat în 2021 pentru a dubla vânzările brandului către anul 2022.
Potrivit şefului Ferrari, Sergio Marchionne, acesta mai degrabă acceptă să fie împuşcat, decât să accepte un SUV similar cu SUV-urile BMW, Bentley sau Porsche. Cei de la Ferrari doresc să reinventeze conceptul vehiculului, care poartă capacităţi utilitare. Viitorul “SUV” Ferrari nu va fi un SUV în toată legea, pentru că italienii se poziţionează drept producători de automobile sportive, iar un SUV nu este un sport-car şi nu s-ar integra în gama de modele.

Cu ceva ani în urmă Ferrari a spart stereotipurile creând modelul Ferrari FF, care după făcelift s-a transformat în GT4CLusso. Anume acest model ar putea servi drept bază pentru viitorul „vehicul utilitar”, având patru locuri şi tracţiune integrală. Rămâne doar de modificat niţel caroseria şi de ridicat garda la sol. O altă posibilitate este evoluţia lui Ferrari GT4CLusso, într-un model mai utilitar, decât este acum. Potrivit celor de la Ferrari, viitorul model nu va avea patru uşi, dar s-ar putea să aibă portiere spate „invizibile”, ascunse în aşa fel, pentru a nu putea fi observate.
Anterior, cei de la Ferrari intenţionau să lanseze un SUV, creând chiar şi o machetă sub numele de cod F151 (pe imagine alături de Ferrari FF), căreia nu i-a fost dată unda verde, la insistenţa fostului şef Ferrari, Luca di Montezemolo, care considera că un astfel de vehicul ar dilua imaginea brandului.

Decizia pentru producţia noului Ferrari „utilitar” nu a fost deocamdată luată, Marchionne pregătind planul de dezvoltare pentru următorii ani, care va fi prezentat la începutul anului 2018. Atunci, probabil şi vom afla, dacă Ferrari va lansa un „SUV”, care, de fapt, nu va fi un SUV, ci un sport-car utilitar cu 4 locuri…
0
1,996
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!