Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Greu de pensionat. Pagani lansează o nouă ediție Zonda care costă 15 milioane de dolari!

22 August 2017 - 12:17
Denis Godorozea
Lansat în 1999, super-car-ul italian Pagani Zonda refuză să fie pensionat, chiar dacă succesorul său, Huayra, a apărut în 2012. De mai multe ori cei de la Pagani anunțau “ultima ediție” a modelului Zonda, dar apoi mai scoteau versiuni unice sau limitate la doar câteva exemplare, pentru că mai exista cerere. Nu suntem siguri dacă noua creație bazată pe modelul Zonda, este și ultima. În cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach a fost dezvăluită noua Zonda HP Barchetta.
Ce i-a făcut pe cei de la Pagani să construiască încă o versiunea a Zondei? Potrivit producătorului, aceasta este viziunea fondatorului Horacio Pagani, privind Zonda perfectă, iar literele HP în denumire (de la Horacio Pagani), atestă acest lucru. Exemplarul din imagini este mașina personală a lui Horacio, modelul în sine va fi limitat la doar 3 exemplare, celelalte două, potrivit zvonurilor, vor costa clienților câte 15 milioane de dolari!
Ce este atât de special în acest model? În primul rând, este unul din puținele super-car-uri moderne (dacă putem să-i spunem astfel unui model lansat acum 18 ani), care dispune transmisie manuală în 6 trepte! Mai mult decât atât, acesta are o caroserie deosebită numită Barchetta, care vine de la barcă și înseamnă, că este complet descoperită și nu dispune de acoperiș ci doar de un parbriz micuț!
Un alt element distinctiv, este capacul ce acoperă aproape jumătate din roata din spate, creând un efect similar cu prototipurile din Grupa C, care participau în cursele de anduranță, inclusiv în legendarul Le Mans 24 de ore.
În ciuda lipsei acoperișului și a parbrizului micșorat, noul Pagani Zonda HP Barchetta este de fapt cu 40 kg mai greu (1,250 kg) decât Zonda Cinque Roadster, propulsorul însă este preluat de la cea din urmă, fiind un V12 de 7.3 litri aspirat natural Mercedes-AMG care dezvoltă 678 CP și 780 Nm.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter