IIHS reaminteşte importanţa cuplării centurilor de siguranţă pentru pasagerii spate (Video)

O mare parte dintre noi îşi cuplează centura de siguranţă, fiind aflaţi la volan sau pe scaunul pasagerului faţă. Majoritatea pasagerilor ce călătoresc pe bancheta din spate însă, nu-şi cuplează centurile, considerând călătoria pe bancheta spate drept una mai sigură. Cei de la IIHS au realizat un sondaj, pentru a afla situaţia cuplării centurilor de către pasagerii spate, dar au făcut şi un crash-test, pentru a demonstra importanţa cuplării centurilor de siguranţă pentru pasagerii spate.
Potrivit sondajului, 4 din 5 persoane care călătoresc pe bancheta spate, fie în automobilul familiei, prietenilor, sau într-un taxi, nu cuplează centurile de siguranţă pe distanţe scurte. Statistica pentru primele 6 luni ale anului 2016, 72% din respondenţi au cuplat centurile aflându-se pe bancheta spate, iar 91% îşi cuplau centura atunci când călătoreau pe scaunul pasagerului faţă. Pentru anul 2015, statistica a fost un pic diferită – 75% şi, respectiv, 89%. Persoanele în vârstă de 35-54 de ani, cuplează centura pe bancheta spate în raport de 66%, iar cei mai exemplari sunt cei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, cu un rezultat de 76%. Mulţi dintre cei care nu cuplează centra de siguranţă pe bancheta spate, consideră că aici este locul cel mai sigur şi cuplarea centurii nu este necesară, pentru alţii cuplarea centurii nu este o deprindere sau pur şi simplu uită de ea. Un total de 40% au admis că nu cuplează centura pentru că în statul lor nu există legea, care să-i impună s-o facă (doar în 29 de state americane activează o asemenea lege). La rândul său, 12% au menţionat că centurile de siguranţă pentru bancheta spate nu sunt confortabile, iar 10% au confirmat că procesul de cuplare este prea dificil.
Centurile de siguranţă au salvat 13,941 de vieţi în 2015 (SUA), iar dacă toţi ocupanţii de la bord ar fi fost securizaţi cu centura de siguranţă, alte aproximativ 2,800 de decese puteau fi prevenite. Potrivit celor de la IIHS, peste jumătate din pasageri care au decedat în urma unui accident în SUA, nu aveau centura cuplată. Mai mult decât atât, pasagerii spate care nu-şi cuplează centura de siguranţă, pot prezenta pericol pentru ocupanţii locurilor faţă! Aici ajungem la testul realizat de către cei de la IIHS. În urma testului s-a demonstrat, că pasagerul spate cu centura necuplată poate cauza traume grave sau chiar moartea conducătorul sau pasagerul faţă, pentru că corpul nesecurizat va lovi puternic scaunul faţă şi va strivi conducătorul/pasagerul faţă!

O altă problemă o reprezintă lipsa sistemelor de reamintire a cuplării centurilor de siguranţă pentru pasagerii spate, pe modele moderne vândute în SUA. Doar aproximativ 3% din modelele vândute dispun de un asemenea sistem. Respondenţii au menţionat, că şi-ar cupla centura de siguranţă dacă aceasta ar fi fost mai moale şi mai comodă şi ar putea fi ajustată pe înălţime, pentru a exclude problema frecării acesteia în regiunea gâtului.
0
3,033
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!