Iată prin ce teste de rezistență trece noua generație Porsche Cayenne! (Video)

Înainte de a fi lansat pe piață, orice automobil nou trece o serie de teste de rezistență, în urma cărora sunt depistate cele mai mici neajunsuri, care, ulterior, sunt înlăturate. A treia generație Porsche Cayenne, care va fi dezvăluită pe 29 august, de asemenea nu a fost o excepție și a trecut prin teste similare.
Potrivit producătorului german, prototipurile viitorului Cayenne au fost testate timp de 3 ani, începând cu anul 2014! Prototipurile și vehiculele de pre-producție au parcurs un total de 4.4 milioane de kilometri, în cele mai severe condiții la temperaturi de la -45 în Alaska și Canada până la +50 grade Celsius în Dubai și Death Valley.
Testele reale sunt cele preferențiale pentru inginerii Porsche, totuși, în paralel cu acestea mașinile sunt testate în laboratoare, unde standurile hidraulice speciale emită vibrațiile pentru caroserie și șasiu. Pe lângă diverse locații din lume, mașinile sunt testate pe circuitul de teste din Weissach, dar și pe circuitele precum Hockenheimring sau Nürburgring Nordschleife. Calitatea și durabilitatea mașinilor este testată și pe circuitul circular de 12.6 kilometri Nardo din Italia, unde acestea sunt forțate la viteza maximă fără întreruperi.
Testele prin care trec aceste mașini sunt într-atât de dure, încât sunt puțin probabile într-o exploatare de zi cu zi. În doar câteva luni, automobilele fac 240,000 de kilometri, în condiții urbane, extra-urbane și pe magistrale. A treia generație Porsche Cayenne a trebuit să îndure traficul aglomerat în condiții de umiditate maximă din China, să stăpânească circuitele înghețate din Suedia și Finlanda, dar și terenul accidentat din Africa de Sud, Japonia și Noua Zeelandă.
Noul Porsche Cayenne va avea un design mai dinamic, cu o siluetă apropiată de cea a lui Macan, în timp ce blocurile optice spate vor fi inspirate din cele regăsite pe noua Panamera, însă vor fi un pic mai mari pe înălţime, adăpostind două rânduri de fâşii LED, comparativ cu un rând de LED-uri amplasat pe mijlocul blocurilor optice spate ale Panamerei.
Cel mai probabil, noul Cayenne va primi şi motorizările regăsite pe Panamera, printre care două propulsoare V6 Twin Turbo, care vor dezvolta 330 CP pe versiunea Cayenne şi 440 CP pe Cayenne S şi un V8 Twin Turbo de 4.0 litri, care va oferi 550 CP pe Cayenne Turbo. Nu vor lipsi nici propulsoarele diesel V6 şi V8 (care nu vor ajunge prea curând în SUA), în timp ce cea mai performantă versiune va fi modelul hibrid Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid echipat cu propulsorul pe benzină de 4.0 litri V8 Twin Turbo (550 CP şi 770 Nm) şi cu un motor electric (136 CP şi 400 Nm), pentru o putere cumulată de 680 CP şi 850 Nm!
0
2,413
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!