Mercedes-Benz a patentat airbag-urile exterioare care vor proteja pietonii

9 August 2017, 09:12
Valeriu Bahnaru via Motor1.com
Una dintre cele mai periculoase zone pentru pietoni în cazul unui impact inevitabil, este partea de jos a parbrizului şi montanţii frontali, care sunt extrem de duri, pentru a păstra structura integră pentru spaţiul vital de la interior în cazul unui impact frontal.
Aceste zone, ca regulă primesc cele mai puţine puncte în testele de siguranţă Euro NCAP, oferind protecţie slabă pentru pietoni. Unul dintre cele mai înalte scoruri pentru protecţia pietonilor în testele Euro NCAP îl are Volvo V40 (88 de puncte din 100), datorită airbag-ului ingenios de la exterior în forma literei „U”, care odată declanşat, acoperă cele trei zone periculoase menţionate mai sus. Totodată se deschide şi capota în regiunea parbrizului, care ajută la amortizarea impactului.
Uite că un sistem similar, de curând au patentat şi cei de la Mercedes-Benz. Acesta însă, în locul unui airbag enorm, va include două airbag-uri mai mici, care vor fi declanşate din montanţii frontali, iar temelia parbrizului va fi protejată de capota, care nu doar că se va deschide în regiunea parbrizului, dar şi va glisa de-a lungul acestuia, pentru a acoperi zona periculoasă din partea de jos şi de a amortiza impactul.
Se pare că această tehnologie o vom vedea foarte curând pe viitoarele modele Mercedes-Benz.
0
3,976
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!