Noul BMW Concept Z4 va debuta pe 17 august

Conceptul viitorului BMW Z4 Roadster va debuta mâine, pe 17 august, la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Bavarezii ne-au oferit şi un nou teaser cu acesta, din care putem vedea practic toată maşina. Roadster-ul dinamic va avea două locuri, amplasate în imediata apropiere a axului spate, iar designul acestuia este futurist şi laconic, cu elemente exagerate. Calandrul are dimensiuni generoase fiind amplasat mai jos, iar blocurile optice sunt poziţionate mai sus, amintind de modelul Kia Stinger.
Totodată, acel calandru dublu ascuţit la capete poate aduce aminte şi de legendarul roadster BMW 507. Interesantă este poziţionarea etajată a blocurilor optice, pe care probabil, o vom vedea şi pe modelul de producţuie. Formele clare şi muchiile tăioase ale caroseriei, precum şi parbrizul de mici dimensiuni ne aduc aminte de un alt concept de roadster, BMW Gina. Per general designul conceptului repetă ideile implementate în BMW Concept 8 Series.

Viitorul BMW Z4 Roadster de producţie, care va deriva din acest concept, va avea nume de cod G29 şi va fi dotat cu propulsoare supraalimentate în 4 cilindri de 2.0 litri pe modelele sDrive20i şi sDrive30i, sau în 6 cilindri în linie de 3.0 litri, pe motorizarea de top M40i. Propulsoarele vor fi cuplate atât la cutia de viteze manuală, cât şi la cea automată. Nu vor lipsi nici tehnologiile moderne, precum planşa de bord digitală sau sistem multimedia avansat. Spre deosebire de predecesor, care are acoperiş metalic pliabil, noul Z4 Roadster va avea acoperiş clasic, moale. Debutul modelului de producţie va avea loc în 2018. Reamintim că pe aceeaşi platformă va fi construită şi noua generaţie Toyota Supra (J29), care va prelua şi propulsoarele bavareze.
0
2,082
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!