Noul BMW M5 a debutat oficial cu 600 CP și tracțiune integrală! (Video)

Astăzi, bavarezii au dezvăluit oficial noul BMW M5, care debutează în premieră cu tracțiune integrală! Dar să începem cu exteriorul. La exterior noul BMW M5 se deosebește printr-o bară de protecție față cu prize de aer supradimensionate, un calandru specific cu logoul „M5”, jante 19 sau 20 de inch, oglinzi stilate, aripi față evazate cu incizii funcționale care sunt executate din aluminiu, precum capota, posteriorul însă, vine cu un design, un pic dezamăgitor.
Capacul portbagajului dispune de spoilerul micuț tradițional, există și celebrele patru finale ale sistemului de evacuare, în timp ce bara de protecție spate are un design prea exagerat, din cauza reflectoarelor verticale și difuzorului excesiv, vopsit în culoare contrastantă. Sperăm că cel din urmă să fie cel puțin funcțional și nu doar pentru a striga cât de sportiv este modelul, ceea ce nu este în stilul lui M5, fiind, dintotdeauna, un model cu aparență discretă, care te captiva cu performanțele sale și nu cu aspectul agresiv. Ce bine că acest element este separat de bara de protecție și va putea fi modificat/schimbat foarte ușor. Pentru a reduce centrul de greutate acoperișul a fost realizat din fibră de carbon. Ei bine, aspectul mașinii, chiar dacă este important, nu este la fel de important, precum substratul tehnic.
Sub capotă se regăsește unitatea pe benzină revizuită V8 bi-turbo de 4.4 litri, care datorită presiunii combustibilului sporite la 350 de bari și sistemului de răcire a aerului pompat de turbocompresoare îmbunătățit, dezvoltă 600 CP între 5,600 și 6,700 rpm și 750 Nm între 1,800 și 5,600 rpm! Cuplat la transmisia automată în 8 trepte M Steptronic, propulsorul va oferi noului M5 o accelerație de la 0 la 100 km/h de 3.4 secunde, de la 0 la 200 km/h de 11.1 secunde, în timp ce viteza maximă va constitui 250 km/h sau 305 km/h cu pachetul M Driver’s Package.
Cele mai interesante elemente de la interior nu sunt scaunele sport cu suport lateral pronunțat, nici levierul stilat, pe care sunt amplasate butoanele de schimbare a treptelor, dar butoanele roșii de pe volan “M1” și “M2”, care ne duc cu gândul la originala peliculă ”The Fast and the Furious” și celebrul sistem cu protoxid de azot, care se includea prin apăsarea a două butoane roșii identice! Ce funcție îndeplinesc oare acestea pe noul M5?! Ei bine nu este vorba despre protoxid de azot și nici măcar de sistemul de injecție cu apă, care se regăsește pe BMW M4 GTS, ci de regimurile de condus, care pot fi selectate pentru transmisie, propulsor, direcție, sistemul de stabilizare DSC, suspensie și sistemul de tracțiune integrală.
Da, pentru prima dată în istoria modelului BMW M5, acesta este echipat cu tracțiune integrală, care va oferi sedanului un caracter similar cu o mașină cu tracțiune spate. Noul sistem de tracțiune integrală M xDrive oferă trei regimuri - 4WD, 4WD Sport și 2WD, ultimul regim activând tracțiunea spate, care-i va satisface pe puriști. Opțional este oferit sistemul de frânare cu discuri carbon ceramice, care este cu 23 kg mai ușor față de cel standard.
Noul BMW M5 va fi disponibil în culori mate Frozen Dark Silver sau Frozen Arctic Grey, în timp ce versiunea de lansare, M5 First Edition, care va fi limitată la 400 de exemplare, va fi vopsită în culoarea unică Frozen Dark Red Metallic cu care modelul a debutat și în noul trailer pentru jocul Need For Speed Payback
0
2,598
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!