Noul Ford GT celebrează victoria de la Le Mans de acum 50 de ani cu o ediţie specială

Acum exact 50 de ani, un Ford GT40 Mark IV de culoare roşie, cu numărul „1” la bord, a obţinut victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1967, datorită eforturilor piloţilor americani A.J. Foyt şi Dan Gurney. Pentru a celebra acea victorie glorioasă, cei de la Ford au creat o ediţie specială bazată pe noul Ford GT.
Numită Ford GT ’67 Heritage Edition, această ediţie omagiază maşina de curse, care a devansat dominanţa Ferrari de la Le Mans, cu o aparenţă similară, datorită culorii caroseriei Race Red, liniilor de culoare alba amplasate de-a lungul caroseriei şi pe lateral şi numărului „1” încercuit, regăsit pe capotă şi uşi. Nu lipseşte nici inscripţia Ford pe lateral, exteriorul fiind completat de elementele aerodinamice realizate din fibră de carbon, corpurile oglinzilor retrovizoare şi jantele forjate de 20 de inch vopsite în culoarea gri metalizată, în timp ce etrierele au fost vopsite în culoarea roşie.
Interiorul este la fel de special, fiind caracterizat de pielea neagră pentru scaunele din fibră de carbon, cusături şi centuri de culoare roşie, în timp ce unele din elementele interiorului au fost realizate din oţel inoxidabil satinat.
Noul Ford GT ’67 Heritage Edition va fi disponibil doar începând cu anul 2018.
0
2,108
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!