Porsche lansează jantele din fibră de carbon pentru 911 Turbo S! (Video)

După Koenigsegg şi Ford (Shelby Mustang GT350 R), cei de la Porsche lansează propriile jante realizate din fibră de carbon! Noile jante au 20 de inch în diametru, 9 inch în lăţime pe axul faţă şi 11.5 inch pe axul spate, fiind realizate din două tipuri de fibră de carbon.
În timp ce obada este “împletită” pe cea mai mare maşină radială de împletit fibră de carbon din lume, care are 9 metri în diametru, partea centrală sau spiţele, este realizată din 200 de părţi individuale, care împreună cu obada formează o singură piesă, după ce janta este supusă presiunii şi temperaturii înalte într-o autoclavă. Pentru o jantă sunt utilizaţi 18 kilometri de fibră de carbon sau 8 metri pătraţi de pânză de carbon. Potrivit celor de la Porsche, tehnologia producerii acestor jante este mai avansată, faţă de cea pe care o utilizează alţi producători, această tehnologie rezultând în mai puţine deşeuri, iar fibra de carbon fiind considerabil mai densă şi compactă, ceea ce sporeşte rigiditatea.
În rezultat, o jantă cântăreşte doar 8.5 kg sau cu 20% mai puţin faţă de o jantă obişnuită. Mai mult decât atât, jantele nu doar reduc masele neamortizate, îmbunătăţind confortul, acceleraţia şi frânarea, acestea fiind şi cu 20% mai rezistente. Designul este unul laconic în şapte spiţe cu prindere centrală, fibra de carbon fiind expusă la vedere şi acoperită cu lac. Jantele au trecut peste 2,000,000 de kilometri de teste şi peste 4,500 de ture pe circuite, inclusiv pe Nurburgring Nordschleife, care este un circuit destul de solicitant pentru suspensie şi roţi.
Noile jante din fibră de carbon vor fi disponibile în exclusivitate pentru noul Porsche 911 Turbo S Exclusive Series la un preţ de 15,232 de euro. Mai târziu, posibil, acestea vor fi disponibile şi pentru alte modele.
0
2,022
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!