Premieră: Noul Volkswagen T-Roc – cel mai compact SUV al producătorului german! (Video)

Potrivit celor de la Volkswagen în următori 10 ani segmental SUV-urilor va crește cu 50%, iar deja în următorii ani grupul german va avea un total de 19 modele de SUV-uri. Noul Volkswagen T-Roc este cel mai compact SUV al producătorului german, dar acest lucru nu înseamnă, că este cel mai auster și accesibil. Cei de la Volkswagen îl prezintă drept un model premium construit pe platforma MQB și condimentat cu zeci de dotări moderne.
Noul T-Roc are un caracter expresiv datorită calandrului extrem de lat, care reprezintă un element unitar împreună cu blocurile optice față. Cele din urmă s-au primit atât de înguste datorită relocării LED-urilor de zi în bara de protecție, acestea îndeplinind și funcția de indicatoare de direcție. Silueta este extrem de dinamică, grație capotei lungi și acoperișului coborât, care pare și mai scund atunci când este vopsit în culoarea neagră. Acesta este accentuat de montantul spate masiv, care a fost prezent și pe conceptul cu același nume prezentat în 2014, dar și pe fratele de grup, Audi Q2.
Un alt element distinctiv, care în viitor va apărea pe mai multe modele Volkswagen, este fâșia cromată ce pornește de la montantul față, înconjoară geamurile laterale și coboară pe extremitatea lunetei. Pe lateral putem observa și aripile evazate, accentuate de muchii musculoase. Agresivitatea posteriorului este accentuată de bara de protecție cu numeroase incizii, de parcă nu este un SUV, ci un sport-car, dar și de blocurile optice cu LED-uri ce le îngustează vizual, mai cu seamă pe timp de noapte. Per general, noul Volkswagen T-Roc este chiar mai atractiv decât Q2, atât la design, cât și la dotări.
Interiorul stilat vine cu planșă de bord digitală și cu sistem multimedia cu display de 10 inch, în timp ce inserțiile sunt vopsite în culoarea caroseriei, cea a bordului fiind realizată în stilul calandrului. Noul T-Roc dispune de o serie de sisteme moderne, precum recunoașterea proprietarului după smartphone - cel din urmă se încarcă prin inducție și se conectează la mașină, iar mașina, la rândul ei, setează preferințele conducătorului, începând cu climatizorul și terminând cu sistemul audio.
Deja în dotarea incipientă noul T-Roc dispune de sisteme de siguranță precum Automatic Post-Collision Braking System, Lane Assist și Front Assist cu detectarea pietonilor și frânare autonomă. Opțional vor fi oferite sistemele precum cruise-control adaptiv, camera retrovizoare, Rear Traffic Alert, Blind Spot Monitor, Lane Assist, Park Assist cu manevrarea volanului și frânei, Traffic Jam Assist și Emergency Assist. Pentru noul T-Roc este oferită și suspensia adaptivă DCC, direcția progresivă, hayonul acționat electric și sistemul Keyless Access.
Noul Volkswagen T-Roc va fi oferit cu propulsoare supraalimentate pe benzină TSI și diesel TDI, cel mai performant fiind dieselul de 2.0 litri și 190 CP. Pe lângă tracțiunea față și transmisia manuală, va exista și opțiunea tracțiunii integrale 4Motion și transmisiei DSG în 7 trepte. Volumul portbagajului constituie 445/1,290 de litri, fiind situat între cel al lui Audi Q2 și Skoda Karoq. Cele mai mari jante sunt de 19 inch.
După premiera publică de la Salonul Auto de la Frankfurt, noul T-Roc se va lansa pe piața Europei în luna noiembrie la un preț de aproximativ 20,000 de euro. Către sfârșitul anului Volkswagen va prezenta și noua generație Touareg.
0
4,949
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!