Producţia modelului Ford Mustang Shelby GT350 R din 1965 va fi reluată!

Atunci când un model legendar revine în producţie, este un moment extrem de plăcut pentru orice entuziast auto. Uite că legendarul Ford Mustang GT350 R va fi readus la viaţă de către echipa Original Venice Crew, care constă din Peter Brock, Jim Marietta şi Ted Sutton – persoanele care au creat originalele exemplare Shelby GT350 R în anul 1965!
Doar 36 de exemplare originale au fost produse, iar noua partidă „modernă” va fi, de asemenea, de 36 de exemplare, care vor fi licenţiate de către Ford şi Shelby! Astfel, fiecare exemplar va ajunge în registrul oficial Shelby American şi va fi considerat automobil original şi nu o copie!

Totuşi, maşinile se vor deosebi de cele originale, pentru că vor avea elemente, care iniţial au fost prevăzute pentru originalul GT350 R, dar aşa şi nu au ajuns să fie implementate, din cauza lipsei de timp, costurilor şi alte restricţii. Astfel, cei trei vor „repara” acea greaşeală „schimbând istoria” cu modelele pe care le vor crea acum, aşa cum trebuiau să fie create în 1965. În rezultat, noile Shelby GT350 R vor avea o bară de protecţie faţă revizuită, care va răci mai bine motorul, o lunetă din plexiglas modificată, geamuri laterale spate realizate din plexiglas şi prize speciale pentru răcirea frânelor faţă/spate.
Cel mai important element însă, va fi suspensia independentă spate, care a fost creată în 1965 pentru GT350 R, dar aşa şi nu a ajuns să fie implementată! Reamintim că doar odată cu actuala generaţie Ford Mustang a schimbat axul spate fix pe o suspensie independentă. Potrivit lui Peter Brock, cel care a elaborat aceste elemente în 1965, în combinaţie cu suspensia independentă spate, aceste elemente vor schimba radical caracterul maşinii.
Modelele clasice Shelby GT350 R vor păstra acelaşi propulsor V8 de 4.7 litri aspirat natural, care dezvolta 330 CP şi aceeaşi transmisie manuală Borg Warner în 4 trepte. Precum şi originalele Shelby GT350 R, noua partidă va fi creată din exemplare „obişnuite” Ford Mustang Fastback din 1965.
0
2,205
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!