De la 1 septembrie sunt implementate testele mai dure ale emisiilor inclusiv testul în condiții reale!

Începând de astăzi, 1 septembrie 2017, standardul învechit NEDC (New European Driving Cycle) este înlocuit cu noul test WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), care introduce testele de laborator ce simulează mai exact condițiile reale de condus, pentru a identifica nivelul emisiilor, consumului de combustibil sau autonomiei vehiculelor electrice. Mai mult decât atât, tot astăzi este introdus și testul emisiilor RDE (Real Driving Emission test), care testează emisiile CO, CO2, NO, NO2 și O2 în condiții reale de condus pe drumurile publice.
Pentru a trece testul RDE noile vehicule diesel vor trebui să indice emisii NOx nu mai mari de 168 mg/km în regim real de condus. Astfel, testul de laborator WLTP va fi complimentat de testul în condiții reale RDE, pentru a identifica cât mai exact emisiile și eficiența automobilelor noi. Europa devine prima regiune din lume unde sunt implementate testele emisiilor în condiții reale.

Totuși, va fi o perioadă de tranziție până la intrarea în vigoare forțată a acestor teste. Astfel, începând de astăzi aceste teste le vor trece doar modelele noi, apărute pentru prima dată pe piața Europei, iar începând de la 1 septembrie 2018, toate vehiculele vor trebui să se conforme noilor teste mai dure. Astfel, unele automobile vor indica două cifre ale emisiilor după ciclul NDEC, dar și după noul ciclu WLTP, iar începând cu 1 ianuarie 2019, pentru a nu mai crea confuzii în rândurile consumatorilor, producătorii vor trebui să indice doar cifrele emisiilor după noul ciclu WLTP. Testul RDE va fi implementat forțat pe toate automobilele noi vândute în Europa doar începând cu 1 septembrie 2019. Potrivit criticilor, testul WLTP, precum și NEDC, este unul conservativ având unele lacune, însă testul RDE, care se va efectua în condiții reale, cel mai probabil, va putea “umple golurile”.
0
2,383
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!