În noua serie de teste Euro NCAP a testat 9 modele noi (Video)

În ultima serie de teste de siguranţă cei de la Euro NCAP au testat un total de nouă modele noi şi anume, Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Class Cabriolet, Opel Grandland X, electromobilul Opel Ampera-e, Renault Koleos, Kia Picanto şi Kia Rio. Aproape toate modelele au obţinut 5 stele, cu mici excepţii, însă chiar şi unele modele care au primit 5 stele mai au de lucrat la siguranţa pe care o oferă.
Noua generaţie Ford Fiesta primeşte 5 stele demonstrând o siguranţă bună practic în toate testele, astfel devenind a doua sub-compactă după Seat Ibiza, care a primit calificativul maxim cu sistemele de siguranţă pe care le are în dotarea standard. La impactul cu o acoperire totală a părţii frontale, pasagerul banchetei spate a avut o protecţie marginală a pieptului, iar în testul impactului lateral cu stâlpul, protecţia toracelui conducătorului a avut o protecţie adecvată. Sistemul de frânare autonomă este oferit opţional şi nu a fost inclus în scorul final.
Noul Jeep Compass primeşte 5 stele pentru siguranţă, însă cedează în testul impactului lateral cu stâlpul, valorile riscului unor traume fiind peste limită, protecţia toracelui primind un calificativ prost. La impactul cu o acoperire totală a părţii frontale, pasagerul banchetei spate a avut o protecţie marginală a pieptului. Sistemul frânării autonome este standard şi a avut performanţe bune în evitarea impactelor la care a fost supus.
Noua Mazda CX-5 a primit 5 stele oferind o protecţie bună sau acceptabilă a tuturor părţilor ale corpului, în toate testele de siguranţă. În testele impactelor laterale cu o barieră deformabilă sau cu stâlpul, CX-5 a primit scorul maxim. Dor la siguranţa copiilor de la bord, CX-5 a şchiopatat un pic, din cauza protecţiei proaste a gâtului copilului de 10 ani şi protecţiei marginale a pieptului copilului de 6 ani. Sistemul frânării autonome este standard şi a avut performanţe bune în evitarea impactelor la care a fost supus.
În ciuda celor 5 stele noul Mercedes-Benz C-Class Cabriolet a avut şi unele scăpări. La impactul lateral cu bariera deformabilă, manechinul copilului de 10 ani a lovit cu capul structura laterală a acoperişului pliabil, pentru că airbag-ul lateral nu acoperă în totalitate această zonă. La impactul lateral cu stâlpul toracele conducătorului a avut o protecţie slabă, iar la impactul din spate, pasagerul banchetei spate a avut o protecţie slabă a gâtului.
Chiar dacă a avut parte de calificativul de 5 stele, noul Opel Grandland X a avut probleme în cel mai simplu test frontal cu o acoperire a părţii frontale de 40% la viteza de 64 km/h – protecţia pieptului conducătorului a fost marginală în acest test. Protecţia copiilor a fost predominant bună, cu excepţia manechinului copilului de 6 ani, care a indicat o protecţie marginală a pieptului. Sistemul frânării autonome a indicat performanţe bune, rezultatele însă nu au fost incluse, pentru că acesta este opţional.
Noul Renault Koleos a indicat performanţe bune primind 5 stele de la experţii Euro NCAP. Totuşi, şi a cesta a avut mici scăpări. La impactul frontal cu o acoperire de 40% a părţii frontale, protecţia piciorului drept al conducătorului a fost marginală, precum şi protecţia pieptului pasagerului spate în testul cu o acoperire totală a părţii frontale. Siguranţa copiilor a suferit din cauza protecţiei slabe a pieptului copilului de 6 ani şi protecţiei proaste a gâtului copilului de 10 ani. Sistemul frânării autonome este standard şi a avut performanţe bune în evitarea impactelor la care a fost supus.
Vehiculul electric Opel Ampera-e este primul din această listă care a primit 4 stele. Modelul german s-a împiedecat la câteva mărunţişuri, care nu i-au permis să ajungă la 5 stele, printre acestea fiind şi lipsa mesajelor de atenţionare pentru cuplarea centurilor de siguranţă a pasagerilor spate. În ciuda sistemului standard de frânare autonomă, unele merite ale acestuia au fost reduse, din cauza protecţiei marginale a gâtului atât a tuturor ocupanţilor de la bord în cazul unui impact din spate.
Noua Kia Rio are două calificative – 3 stele cu sistemele de siguranţă pe care le are în dotarea de bază şi 5 stele pentru pachetul opţional de sisteme de siguranţă, care include şi sistemul de frânare cu detectarea pietonilor. Uite cât de importante au devenit acum sistemele de acest gen, încât pot lua asupra lor tocmai două stele! Protecţia ocupanţilor maturi a fost predominant adecvată, doar gâtul pasagerului spate a avut o protecţie marginală în cazul impactului spate.
Precum şi fratele său mai mare, noul Picanto a primit un calificativ de 3 stele, în timp ce pachetul optional al sistemelor de siguranţă a ridicat ştacheta la 4 stele. La impactul frontal Kia Picanto a oferit o protecţie marginală pentru pieptul conducătorului, precum şi a pieptului pasagerului spate, în testul impactului cu o acoperire totală a părţii frontale, acesta având şi o protecţie slabă a capului. În cazul unui impact din spate protecţia gâtului a tuturor ocupanţilor a fost marginală. Mai mult decât atât, pieptul copilului de 10 ani a avut o protecţie proastă.
0
2,499
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (9 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!