Marca TVR revine cu noul Griffith! (Video)

După ani de absență, marca britanică TVR revine cu un nou model numit Griffith, care a fost dezvăluit la Goodwood. Actualul șef TVR, Les Edgar, a preluat compania aflată în prăpastie de la antreprenorul rus Nicolai Smolenschii în 2013 și a anunțat că o va reînvia, iar în 2015 a fost anunțat și primul model de după reînviere, pentru care a fost aleasă denumirea Griffith, aceasta având cel mai mare parcurs în istoria TVR. Primul TVR Griffith a apărut în 1963 cu un V8 sub capotă, iar tangența noului model cu cel clasic se referă și la propulsor, care de asemenea este un V8.
Propulsorul a fost elaborat de către inginerii Cosworth pe baza unității aspirate natural V8 de 5.0 litri, care se regăsește pe Ford Mustang GT. Pe noul TVR Griffith acest propulsor dezvoltă în jur de 500 CP, reieșind din datele oficiale de 400 CP/1,000 kg și greutatea mașinii care constituie 1,250 kg la gol. Propulsorul este cuplat doar la transmisia manuală în 6 trepte. Noul Griffith poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde, de la 0 la 161 km/h în 6 secunde și un pic și poate atinge o viteză maximă de 322 km/h. Rezultate mai mult decât demne!
Caroseria este realizată din fibră de carbon, inclusiv monococa, care are o rigiditate torsională de 22,000 Nm! Datorită acestei arhitecturi, noul Griffith va putea avea și o versiune decapotabilă, fără a exista necesitatea ranforsării structurii. Șasiul și designul a fost elaborat de către Gordon Murray Design, în frunte cu inginerul ce a proiectat legendarul McLaren F1. Suspensia independentă vine cu câte două brațe orizontale, amortizoare ajustabile, direcția este electrică, iar sistemul de frânare este de origine AP Racing, cu discuri de frână de 370 mm și 6 pistoane pe axul față și discuri de 350 mm și etriere în 4 pistoane pe axul spate. Jantele de 20 de inch sunt “încălțate” în cauciucuri cu dimensiunea 235/35 ZR20 pe axul față și 275/30 ZR20 pe axul spate.
La exterior noul Griffith aduce aminte de predecesorii săi cu partea frontală un pic caraghioasă, în timp ce posteriorul amintește de ultimul sport-car produs de TVR, excepționalul model Sagaris. Precum și orice alt TVR, noul Griffith păstrează elemente deocheate la exterior și interior, printre care țevile de evacuare amplasate după roțile față sau diversele butoane poziționate în cele mai stranii locuri.
Datorită sistemului de evacuare amplasat în acest loc, celor de la TVR le-a reușit să facă podeaua foarte dreaptă, ceea ce a îmbunătățit aerodinamica și forța de apăsare, fără a fi nevoie de eleroane imense și spoilere, care să-i deterioreze aspectul laconic, tipic pentru TVR. Totuși, pentru o stabilitate mai bună la viteze înalte, noul TVR Griffith este echipat și cu un spoiler spate, care este elevat automat.
Ediția de lansare TVR Griffith Launch Edition, care va fi limitată la 500 de exemplare, va costa sub 90,000 de lire sterline (aproximativ 98,000 de euro) – un preț extrem de competitiv! Mai mult decât atât, potrivit lui Les Edgar, cei de la TVR vor reveni în competiții!
0
1,945
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!