Mazda dezvăluie benzinarul cu aprindere prin comprimare Skyactiv-X, care este mai eficient decât un diesel! (Video)

Cei de la Mazda au dezvăluit primul propulsor pe benzină numit Skyactiv-X ce utilizează aprinderea prin comprimare – principiul motoarelor diesel! Noul propulsor Skyactiv-X combină avantajele propulsoarelor pe benzină şi celor diesel, pentru a obţine performanţe şi eficienţă.
Avantajul aprinderii prin comprimare este arderea unui amestec sărac (mai mult aer decât benzină), ceea ce şi sporeşte eficienţa. Totuşi, propulsorul dispune şi de bujii convenţionale, iar în dependenţă de regimurile de operare, acesta poate aprinde combustibilul prin scânteie sau prin comprimare. Principala provocare pentru a face această idee comercial viabilă, a fost lărgirea diapazonului în care poate fi utilizată aprinderea prin comprimare şi realizarea unei tranziţii line dintre cele două tipuri de aprindere. Pentru aceasta a fost inventată metoda de aprindere numită Spark Controlled Compression Ignition, care înlătură cele două problem majore.
Propulsorul este echipat şi cu un compresor mecanic, care livrează puterea instant, de la turaţii joase şi oferă cu 10-30% mai mult cuplu (va dezvolta în jur de 190 CP şi 230 Nm) comparativ cu propulsoarele Skyactiv-G. Dar cel mai important, noul propulsor Skyactiv-X este cu 20-30% mai eficient faţă de actualele propulsoare pe benzină Skyactiv-G, având un consum egal sau mai mic decât cel al propulsoarelor actuale diesel Skyactiv-D! Imaginaţi-vă un propulsor de dimensiunile unui Skyactiv-G de 2.0 litri (probabil acesta şi va fi volumul propulsorului revoluţionar), cu puterea unui Skyactiv-G de 2.5 litri şi eficienţa unui diesel Skyactiv-D de 1.5 litri – acesta este Skyactiv-X! Propulsorul nu va ajunge pe piaţă mai devreme de anul 2019 şi se va regăsi sub capota viitoarei generaţii Mazda3, care va veni cu o nouă platformă, implementată în prototipul din imagini cu aparenţa actualei Mazda3.
Cu acest propulsor cei de la Mazda insuflă o nouă viaţă în propulsoarele cu ardere internă, care datorită acestei tehnologii nu vor fi pensionate prea curând. Din această cauză cei de la Mazda nu se prea grăbesc să vină cu vehicule hibride şi electrice, pentru că mai au aşi în mânecă pentru propulsorul cu ardere internă!
0
3,643
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!