Mercedes-Benz testează viitorul GLC F-CELL alimentat cu hidrogen! (Video)

Popularitatea vehiculelor electrice creşte de la o zi la alta, mobilitatea electrică din viitor însă, va avea loc şi pentru vehiculele cu celule de combustibil alimentate cu hidrogen. Puţini producători însă, sunt preocupaţi de propulsia celulelor de combustibil, unul din pioneri fiind Mercedes-Benz.
Cercetările în această direcţie au început încă în anii ’80 ai secolului trecut, iar de atunci cele peste 300 de vehicule de teste şi prototipuri, au parcurs un total de 18 milioane de kilometri. Peste 5 milioane de kilometri a parcurs autobuzul urban Citaro FuelCELL Hybrid, care a fost în serviciu începând cu 2003, cizelând această tehnologie.

După aproape 30 de ani producătorul german afirmă că tehnologia a ajuns la maturitate pentru a fi lansată pe piaţă. La Salonul Auto de la Frankfurt cei de la Mercedes-Benz vor dezvălui versiunea de pre-producţie GLC F-CELL, care va fi un vehicul de nouă generaţie de acest gen. Pe lângă celulele de hidrogen, vehiculul va fi dotat şi cu un pachet de baterii, care va permite încărcarea de la priză.
Începând cu anul 2015 inginerii centrului de teste Fuel Cell Centre of Competence Nabern, au utilizat 200 de mii de tone de hidrogen în testele noului GLC F-CELL, unicele emisii fiind vaporii de apă – 1,800 de tone de vapori de apă, pentru a fi mai exacţi. Propulsia SUV-ului ecologic a fost testată separat, dar şi împreună cu acesta, inclusiv la impact în acela mai avansat şi modern centru de siguranţă Vehicle Safety Technology Center (TFS), care a fost deschis în 2016 şi la diferite temperaturi şi medii, în cadrul centrului din Sindelfingen. Cel din urmă poate imita unele dintre cele mai severe condiţii, cu temperaturi de la -40 la +60 de grade Celsius, până la uragane cu o viteză a vântului de 265 km/h.
După ce prototipurile GLC F CELL au fost pregătite de testele în afara laboratorului, acestea au fost testate în diferite condiţii în Spania, Suedia şi Germania. Vehiculele au trecut peste 500 de teste individuale, inclusiv teste speciale pentru componentele sistemului de propulsie. Potrivit germanilor, celulele de combustibil au egalat siguranţa vehiculelor dotate cu propulsoarele cu ardere internă.
Ei bine, le-a reuşit să le facă sigure şi eficiente, acum le mai rămâne să le facă accesibile şi să dezvolte infrastructura staţiilor de alimentare cu hidrogen.
0
2,298
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!