Noul BMW Alpina D5 S va debuta la Frankfurt!

După premiera versiunii BMW Alpina B5 Biturbo de la Geneva, producătorul german Alpina va aduce la Frankfurt versiunea diesel, Alpina D5 S Allrad în caroserie sedan și break (Touring), bazată pe noua generație BMW Seria 5.
Similar modelelor pe benzină, noile Alpina D5 S Allrad și D5 S Allrad Touring se deosebesc de Seria 5 standard prin elemente discrete, precum spoilerul frontal, difuzorul spate care încorporează cele patru finale cromate ale sistemului de evacuare, spoilerul micuț de pe capacul portbagajului (pe sedan), jantele forjate de 20 de inch Alpina Classic și liniile tipice Alpine aplicate de-a lungul caroseriei.
Interiorul este căptușit în cea mai fină piele Lavalina, volanul fiind înzestrat cu logoul Alpina, planșa de bord digitală primind un fundal de culoare albastră, iar pe tunelul central fiind aplicată plăcuța metalică cu denumirea modelului și numărul de ordine. La alegere sunt oferite trei tipuri de inserții - ALPINA Piano Lacquer, ALPINA Luxury Wood Myrtle sau ALPINA Luxury Wood Walnut Nature.
Ambele modele dispun de tracțiune integrală xDrive, despre care ne vorbește denumirea „Allrad”, iar sub capotă se ascunde un propulsor diesel de 3.0 litri în 6 cilindri în linie dotat cu trei turbocompresoare. Propulsorul diesel livrează 388 CP între 4,000 și 5,000 rpm și un cuplu monstruos de 800 Nm între 1,750 și 2,650 rpm!
Datorită acestei puterii dieselului sedanul BMW Alpina D5 S Allrad accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde (Touring – 4.6 sec.), de la 0 la 200 km/h în 17.0 secunde (Touring - 17.2 sec.) și atinge o viteză maximă de 286 km/h (Touring – 283 km/h)!
În ciuda performanțelor mai mult decât impresionante pentru un model diesel, sedanul are un consum mediu de doar 6.6 l/100km (Touring – 6.9 l/100 km).
0
2,303
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!