Noul Jaguar Future-Type Concept explorează mobilitatea anului 2040 (Video)

Cei de la Jaguar au dezvăluit noul concept numit Future-Type, care ne arată cum va evolua mobilitatea în anul 2040.
Potrivit britanicilor, în anul 2040 vom avea parte de automobile, precum este acest Jaguar Future-Type, care vor avea trei locuri la bord (amplasate față în față pentru o comunicare mai comodă între pasageri), vor fi electrice și autonome. Astfel de vehicule vor putea fi comandate, iar acestea vor veni autonom, te vor prelua de acasă şi te vor duce la destinaţia dorită, iar mai apoi se vor îndrepta către un alt pasager sau la staţia de încărcare.
Aceste vehicule vor comunica între ele, ceea ce le va permite să circule mai aproape unele de altele, în rezultat se vor reduce ambuteiajele și va fi sporită siguranța. Datorită dimensiunilor compacte vehiculul va ocupa puțin spațiu pe drum și în parcări. Acest vehicul însă, nu îl vom putea deține. Producătorul va avea o flotă imensă de astfel de vehicule, pe care o va administra și o va menține în stare tehnică perfectă și cu bateriile permanent încărcate – lucrurile care nu ne vor mai da bătăi de cap. Unicul lucru pe care îl vom putea deține, va fi volanul! Acesta din urmă nu va fi un simplu volan, ci un volan inteligent Sayer numit în cinstea unuia dintre cei mai proeminenţi designeri care au lucrat pentru Jaguar (în perioada anilor 1951-1970), Malcolm Sayer.
Volanul Sayer este înzestrat cu inteligenţa artificială, care va îndeplini numeroase sarcini, spre exemplu, va programa o maşină, care te va prelua în momentul potrivit de acasă şi te va duce la punctul de destinaţie, totodată îţi va sfătui drumurile, unde ai putea prelua conducerea automobilului. Astfel, spre deosebire de majoritatea producătorilor, care se îndreaptă către o lume a maşinilor autonome, lipsite de elemente de control, cei de la Jaguar speră că în viitor volanul va fi un gadget util pentru pasionaţii condusului, care, ocazional, vor putea conduce automobilul din plăcere.

Cine este pregătit pentru un asemenea viitor?!
0
1,695
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!