Renumitul producător de propulsoare diesel, Cummins, dezvăluie un camion electric! (Video)

Compania americană Cummins - liderul global în producerea propulsoarelor diesel sau alimentate cu gaz natural (doar anul trecut au fost produse 1.1 milioane de propulsoare), merge în pas cu “moda” şi lansează prototipul unui camion electric numit AEOS. Destinat transportării mărfurilor în perimetrul oraşului, camionul electric dispune de un pachet de baterii de 140 kWh, care oferă o autonomie de aproximativ 160 km. Pentru comparaţie, camionul electric al celor de la Mercedes-Benz, indică o autonomie de 200 km.
Potrivit celor de la Cummins un pachet de baterii mai mare ar putea aduce autonomia la 500 km, iar opţiunea unui generator diesel în 4 cilindri în linie, Cummins B4.5 sau B6.7, poate extinde autonomia şi mai mult, oferind o reducere a consumului cu 50% comparativ cu sistemele hibride disponibile astăzi. Pachetul de baterii instalat în acest camion poate fi reîncărcat timp de o oră, iar cei de la Cummins sunt siguri că deja către anul 2020 timpul de reîncărcare va fi redus la aproximativ 20 de minute.
Camionul dispune de un singur motor electric cu o putere de 475 CP şi un cuplu maxim de 3,400 Nm (cuplu constant de 1,850 Nm), care oferă o acceleraţie cu 35% mai rapidă faţă de un camion comparativ dotat cu motor diesel de 11-12 litri. Capacitatea maximă de încărcare este de 22 de tone.

Camionul dispune de un design relativ banal, dar aerodinamic, cabina fiind lipsită şi de oglinzile retrovizoare, locul cărora au luat camerele şi display-urile de la interior.
Potrivit celor de la Cummins, în viitor camioanele electrice şi autonome, vor reduce costurile de operare şi întreţinere cu 70% faţă de camioanele diesel. Reamintim că şi cei de la Tesla vor dezvălui în septembrie un camion electric.
0
2,266
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!