VIDEO: Land Rover Discovery a tractat un autotren de 110 tone!

Australia e renumită pentru drumurile drepte şi pustii, dar şi pentru autotrenurile uriaşe. Dacă tot există drumuri atât de drepte acolo, de ce n-ar agăţa şoferii o întreagă suită de remorci la camionul lor, transformându-l în locomotivă de asfalt?
Un asemenea tren de uscat a fost decorul perfect pentru o nouă demonstraţie de forţă Land Rover. Un Discovery de nouă generaţie, echipat cu un propulsor diesel Td6, tocmai a tractat un autotren lung de 100 metri şi greu de 110 tone! Sub capota Land Roverului erou e montat un motor de 3.0 litri V6, ce livrează 258 CP şi 600 Nm prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală permanentă. Datele tehnice ale modelului promit o capacitate de tractare de 3.5 tone, dar, după cum se poate vedea, maşina s-a descurcat de minune cu tractarea celor 110 tone.
Iar întreg exerciţiul de tractare n-a fost doar o demonstraţie de câteva sute de metri. SUV-ul britanic a tractat autotrenul pe o distanţă de 16 km, ajungând şi la viteze de 44 km/h. Participanţii la exerciţiu s-au declarat impresionaţi mai ales de fineţea cu care erau schimbate treptele transmisiei în timpul tractării unei asemenea sarcini.
Tractările spectaculoase sunt o activitate de suflet pentru modelul Discovery. Străbunelul lui, prima generaţie Discovery, a tractat un tren la scurt timp după lansarea sa, în1989, iar anul trecut mai compactul Discovery Sport a tractat o garnitură feroviară în Germania.
0
3,918
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!