Acest înregistrator poate difuza muzică, dispune de navigaţie şi pavează calea către condusul autonom!

Înregistratoarele auto sunt extrem de răspândite în Moldova, în mare parte însă acestea îndeplinesc aceeaşi funcţie – de a înregistra video. Totul s-a schimbat odată cu lansarea înregistratorului EON DashCam DevKit.
Realizat de către compania comma ai, condusă de celebrul George Hotz – hacker-ul care a deblocat primul iPhone şi consola Sony PlayStation 3, noul înregistrator este de fapt bazat pe un smartphone cu sistem de operare Android, care dispune de element de fixare pe parbriz, sistem de răcire şi, evident, cablu pentru încărcare de la priza de 12 volţi. Pe lângă funcţia de înregistrator, EON dispune de aplicaţiile Spotify pentru streaming muzical şi Waze, pentru navigaţie.
Care de fapt sunt intenţiile lui Hotz cu acest înregistrator? Acum un an Hotz lansa Comma One, un sistem similar lui EON, menit să transforme unele modele Acura/Honda şi Toyota în vehicule autonome, utilizând senzorii deja prezenţi pe automobil. Din cauza celor de la NHTSA, care au sugerat lui Hotz să nu vândă produsul, până nu livrează nişte dovezi precum că acesta este sigur, Hotz a decis să închidă proiectul. Acum sistemul este o sursă deschisă şi poate fi utilizat liber de oricine.
Ideea dispozitivului Comma One a fost de a conduce maşina în regim autonom şi totodată de a supraveghea condusul oamenilor, de la care putea să înveţe şi să se perfecţioneze constant, evitând greșelile pe care le fac oamenii. Practic aceleaşi funcţii le utilizează şi Autopilotul celor de la Tesla, care urmăreşte condusul celorlalţi conducători pentru a-şi îmbuntăţi abilităţile, fiecare „lecţie învăţată” fiind trimisă automat tuturor vehiculelor Tesla, care instant devin mai „deştepte”.
Se pare că Hotz îşi doreşte să creeze propria armată de vehicule, care să aprovizioneze cu date video şi locaţia înregistrării, pentru a „învăţa” un viitor sistem de condus autonom. Şi acest suport îl va oferi EON care transmite toate filmuleţele înregistrate pe servere cloud, iar de acolo acces la ele va avea nu doar utilizatorul, dar şi producătorul! O idee „win - win” pentru Hotz, comercializată sub acoperirea unui „simplu” înregistrator!
Ideea nu este una nouă, EON utilizând aceeaşi aplicaţie „chffr”, lansat de către comma.ai în vara lui 2016, care transformă orice smartphone în înregistrator, toate înregistrările fiind transmise pe aceleaşi servere cloud. Acum însă, având propriul dispozitiv, Hotz îşi doreşte mai multă flexibilitate în direcţia condusului autonom. Cuplat la conectoarele Panda sau Giraffe, noul EON va putea accesa sistemele de asistenţă a maşinii. Preţul înregistratorului este de 699 de dolari.
0
2,400
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!