Apollo IE este un hyper-car cu motor Ferrari de 780 CP şi aspect de Batmobil! (Video)

Cei care-şi mai aduc aminte de compania germană Gumpert, care producea super-car-ul Apollo, vor fi fericiţi să afle că acea companie falimentată a renăscut sub denumirea Apollo Automobil, dar cu patronaj chinez. Acum aceasta dezvăluit noul super-car - Apollo IE, unde IE vine de la „Intensa Emozione” (Emoţie Intensă).
Aspectul brutal accentuat de creste şi elemente aerodinamice bizare, inspirate din avioanele de vânătoare, rechini şi animale prădătoare, îl fac să pară un Batmobil proiectat pentru peliculele din Hollywood. Toate aceste elemente însă sunt funcţionale. La viteza de 300 km/h acestea genereaţă o forţă de apăsare de 1,350 kg, repartizată în raport de 44.5% pe axul faţă şi 55.5% pe axul spate.
Având o greutate de doar 1,250 de kilograme, datorită utilizării pe larg a fibrei de carbon, noul Apollo IE ar putea circula pe pod „cu capul în jos” la această viteză fără să cadă de acolo! Potrivit celor de la Apollo Automobil, aerodinamica noului Apollo IE este apropiată de cea a prototipurilor de curse din categoria LMP2, care participă în cursele de anduranţă, inclusiv în Le Mans!
Noul Apollo IE este propulsat de un V12 de 6.3 litri aspirat natural de origine Ferrari ce dezvoltă 780 CP şi 760 Nm. Unitatea este cuplată la transmisia secvenţială de curse Hewland în 6 trepte. Ulterior va fi creată o nouă transmisie cu dublu ambreiaj. Datorită propulsorului din Maranello, care a fost modificat, desigur şi poate fi turat până la 9,000 rpm, noul Apollo IE poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2.7 secunde şi atinge o viteză maximă de 335 km/h. O viteză destul de mare, având în vedere forţa de apăsare pe care o generează.
Hyper-car-ul este dotat cu sistem de frânare Brembo cu discuri carbon-ceramice, jante de 20 de inch „încălţate” în cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup2, suspensie ce ajustează garda la sol în diapazon de la 60 mm la 160 mm şi un sistem hidraulic de ridicare a maşinii de la sol, pentru schimbarea roţilor.
Noul Apollo IE va fi produs în doar 10 exemplare, fiecare la un preţ de 2.3 milioane de euro. Proprietarii însă îl vor putea conduce doar pe circuite de curse. Ulterior va apărea o versiune mai „liniştită”, care va putea fi scoasă şi pe drumurile publice.
0
3,508
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!