Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Către anul 2022 Mercedes-Benz va lansa peste 10 modele pur electrice!

9 Octombrie 2017 - 16:05
Denis Godorozea
Cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit planurile de a electrifica întreaga gamă de modele către anul 2022. Astfel, în decurs de doar 4 ani gama Mercedes-Benz va număra aproximativ 50 de modele electrificate, dintre care peste 10 modele vor fi pur electrice!
Aici sunt incluse şi modelele brandului smart, care către anul 2020 se va transforma într-un brand producător doar de vehicule pur electrice. Primul model pur electric al celor de la Mercedes-Benz va fi SUV-ul electric EQC (conceptul pe imagini), care va debuta în prima jumătate a anului 2019. Acesta va fi urmat de modelul compact EQA. Pentru a păşi în era electrificării cei de la Mercedes-Benz vor fi nevoiţi să sporească producţia bateriilor la un milion de unităţi anual. Mai mult decât atât, germanii vor investi 1 miliard de euro în infrastructură şi producţia bateriilor (500 milioane), iar începând cu 2017 va demara construcţia a 400 de staţii de încărcare ultra-rapidă de 350 kW, în parteneriat cu BMW Group, Ford Motor Company, Volkswagen Group, Audi şi Porsche.
La moment producătorul german oferă 8 modele electrificate (plug-in hibrid) precum C 350 e (în caroserie sedan, break şi sedan cu ampatament mărit pentru China), GLE 500 e 4MATIC, GLC 350 e 4MATIC, GLC Coupe 350 e 4MATIC, E 350 e şi noul S 560 e, care se laudă cu un consum de 2.1 litri pentru prima sută de kilometri.

Gigantul german lucrează şi asupra unui camion electric de mare tonaj, Freightliner eCascadia, iar în 2018 va debuta şi primul autobus electric de oraş. Utilitarele Vito şi Sprinter, vor primi şi ele versiuni pur electrice.
Propulsiile cu celule de combustibil, de asemenea, vor continua să fie dezvoltate. Reamintim, că recent cei de la Mercedes-Benz au lansat un vehicul cu o asemenea propulsie – GLC F-CELL. Nici propulsoarele convenţionale diesel şi pe benzină nu vor fi omise, acestea vor primi un sistem de electrificare incipient, cu starter/generator electric şi sistem electric de 48 de volţi. Odată cu viitoarea generaţie A-Class va debuta şi un nou benzinar turboaspirat în 4 cilindri (M 264), care va avea o putere de 136 CP pe litru şi va utiliza un sistem de electrificare incipientă, care va reduce considerabil consumul şi emisiile. Deci, nu vă grăbiţi să pensionaţi motoarele cu ardere internă, pe seama cărora către anul 2025 vor reveni 75% din vânzări, în timp ce 25% vor fi vehicule pur electrice.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter