Coreenii au inventat primul airbag pentru trapa panoramică!

24 Octombrie 2017, 16:25
Valeriu Bahnaru via Automarket.ro
În articolul în care vă vorbeam despre trapele ce explodează din senin, menționam că acestea reprezintă un pericol în timpul unui accident atunci când maşina se răstoarnă, fiind un element neprotejat, care poate cauza ejectarea în afară a pasagerilor de la interior. Astfel, producătorii trebuie să gândească un remediu pentru aceste trape.
Având în vedere, că cele mai multe trape au explodat anume pe modelele producătorului coreean Hyundai, era și de așteptat ca acesta să vină și cu o soluție. Compania Hyundai Mobis, care face parte din grupul Hyundai și activează din 2002, a elaborat primul airbag pentru trapă panoramică! Acesta are rolul de a preveni ejectarea ocupanților prin trapa panoramică! Ceea ce a și trebuit! Atunci când senzorii vor simți că automobilul este pe cale să se răstoarne, airbag-ul este declanșat în 0.08 secunde! Acesta este deschis din spate și culisează pe niște șine către partea frontală, acoperind practic întregul pod. Potrivit celor de la Hyundai Mobis acest airbag reduce riscul vătămărilor corporale grave care pot rezult în moartea ocupanților, la nivelul vătămărilor corporale ușoare fără risc pentru viață.

Invenția a fost deja testată cu succes, a primit 11 patente și așteaptă să fie pusă în producția de serie. Coreenii se așteaptă că aceste airbag-uri vor fi extrem de populare, mai cu seamă pe SUV-urile premium a mai multor producători auto.
0
2,445
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!