Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dacia - tehnologiile moderne au devenit complicate şi sunt rar utilizate de către conducători!

20 Octombrie 2017 - 12:58
Denis Godorozea
Potrivit unui studiu realizat de către cei de la Dacia UK (divizia britanică), pe un eşantion de 2,000 de britanici, tehnologiile moderne au devenit prea complicate, iar majoritatea nici nu le utilizează sau nu cunosc cum să le utilizeze!
Acest lucru se referă şi la conducătorii auto, mai mult de două treimi din respondenţi mărturisind că nu înţeleg toate simbolurile ce apar pe planşa de bord, iar unul din zece admite că nici nu cunoaşte ce înseamnă aceste simboluri. Aproape o treime din gadgeturile automobilelor sunt utilizate foarte rar, iar 84% din respondenţi consideră că gadgeturile, per general, au devenit prea complicate. În ciuda mai multor regimuri oferite de către producător, 60% din consumatori le utilizează în regimul de bază sau cel mult în două regimuri, fără a experimenta toate regimurile disponibile.
Peste o treime din respondenţi utilizează doar jumătate din capacităţile smartphone-ului, iar unul din zece utilizează doar 10% din ceea ce oferă acesta. Unul din cinci britanici are în bucătărie cel puţin trei aparate electrocasnice care nici nu le utilizează, iar unul din trei a procurat obiecte high-tech, precum o dronă sau ochelari VR, care acum se prăfuiesc pe raft după primele câteva utilizări. Un total de 15% au fost nevoiţi să returneze gadgetul, pentru că era prea complicat în utilizare. Unde mai pui că şase din zece britanici nu înţeleg până la urmă cum funcţionează maşina de spălat haine! Aproape 55% din britanici admit că li se taie plăcerea de a utiliza un gadget din cauză că nu cunosc cum să-l utilizeze corect, jumătate mărturiseşte că nici măcar nu au timp să studieze cum un gadget sau altul trebuie utilizat, iar 25% consideră că atât timp cât acel gadget îşi îndeplineşte funcţiile de bază, ei sunt satisfăcuţi de el.
Şeful Dacia UK, Louise O’Sullivan, a comentat rezultatele acestui sondaj, declarând că tehnologiile moderne ar trebui să uşureze viaţa noastră, dar în schimb milioane de oameni nu utilizează nici jumătate din ele, astfel, tehnologiile trebuie să fie cât mai simple şi să îndeplinească doar câteva funcţii pentru a nu deruta utilizatorul. Potrivit lui Louise O’Sullivan, automobilele Dacia nu oferă tehnologii inutile, care vor fi utilizate rar sau niciodată, ci doar exact ceea de ce au nevoie majoritatea conducătorilor.

Astfel, nu vă aşteptaţi ca tehnologiile moderne precum parcarea automată, suspensia adaptivă sau alte „ciudăţenii” inutile să apară prea curând pe modelele Dacia. Mesajul subtil şi concluzia celor de la Dacia ar fi aceasta – dacă Dacia poate să te ducă din punctul A în punctul B, la ce bun îţi mai trebuie maşină mai sofisticată, capacităţile căreia nici nu le vei utiliza la maxim?!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter