În Australia a fost produs ultimul automobil...

Da, după 92 de ani de istorie, industria auto australiană întâlneşte apusul - în Australia nu vor mai fi produse automobile! Ultimul automobil de producţie australiană a fost produs pe 18 octombrie 2017 şi a fost un Holden Commodore SS-V Redline de culoare roşie, care va fi expus la muzeu.
Astfel, producătorul australian Holden încetează producţia automobilelor după 69 de ani de istorie. Brandul va continua existenţa, dar automobilele vor fi importate din afara ţării. Primul producător care a părăsit producţia australiană, a fost şi primul care a iniţiat-o acum 92 de ani, în 1925. Este vorba despre Ford, care nu mai produce automobile în Australia din 2016. La începutul lunii octombrie şi Toyota a încetat producţia australiană după 54 de ani de istorie, ultimul model produs fiind Toyota Camry.
Mai mulţi producători au încercat să cucerească piaţa australiană, dar nu au reuşit, printre care se numără British Leyland, Chrysler, Mitsubishi, Nissan, Renault şi Volkswagen. Ultimii rămaşi, Ford, Toyota şi Holden, s-au menţinut cel mai mult doar datorită politicilor protecţioniste şi stimulentelor generoase.
De ce s-a stins producţia auto australiană? Cauzele sunt numeroase, dar cel mai important este faptul că o producţie auto pe un continent cu o populaţie de doar 24 de milioane, care nici măcar nu exportă automobile (cu excepţia Toyotei care mai exporta automobile), nu are şanse la supravieţuire. Migrarea consumatorilor în direcţia automobilelor mai compacte, accesibile şi a SUV-urilor, a fost ultimul cui în sicriul producţiei auto australiene. Producţia celor de la Holden a culminat în 2004 cu 165,000 de exemplare produse într-un singur an, Ford a produs maximum 155,000 de automobile în 1984, iar Toyota 148,000 de automobile în 2007. În 2016 producţia locală a celor trei branduri a totalizat doar 87,000 de automobile.
Din cauza stopării producţiei locale de automobile vor suferi şi companiile furnizoare. Se estimează că aproximativ 40,000 de oameni vor putea rămâne fără locuri de muncă… De ce sunt aşa fericiţi lucrătorii Holden atunci?!
1
5,329
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!