Mercedes-Benz GLC şi Alfa Romeo Giulia primesc calificativul maxim în testele de siguranţă IIHS! (Video)

Institutul american de siguranţă IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a testat siguranţa modelelor Mercedes-Benz GLC şi Alfa Romeo Giulia, ambele primind calificativul maxim Top Safety Pick+.
SUV-ul german a fost capabil să asigure o siguranţă bună în toate cele cinci teste de bază, în timp ce sistemul de prevenire a accidentelor a demonstrat o performanţă superioară, evitând impactele la viteza de 12 mile pe oră (20 km/h) şi 25 mile pe oră (40 km/h). Modelul GLC are în dotarea de bază blocuri optice cu halogene, care au demonstrat o iluminare marginală, opţional însă sunt oferite blocurile optice LED cu o iluminară acceptabilă sau blocuri full-LED adaptive iluminarea cărora este bună. Reamintim că fără o iluminare acceptabilă sau bună a blocurilor optice, automobilul nu poate primi calificativul Top Safety Pick+, chiar dacă a avut o siguranţă impecabilă în celelalte teste. Intruziunea la interior în regiunea pedalelor în timpul impactului sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale, a fost de 10 cm.
Precum şi Mercedes-Benz GLC, sedanul italian Alfa Romeo Giulia a primit calificative bune în toate cele cinci teste de siguranţă. Aceste rezultate însă sunt atribuite modelelor produse după luna mai 2017, care au primit o structură modificată a părţii frontale, precum şi praguri ranforsate, pentru a îmbunătăţi protecţia ocupanţilor de la bord. Sistemele de prevenire ale accidentelor, precum şi tetierele, au fost revizuite, iar iluminarea blocurilor optice a fost reajustată, pentru a se conforma cu cerinţle de siguranţă a celor de la IIHS. În ciuda acestui fapt blocurile optice instalate standard au primit un calificativ prost, în timp ce blocurile optice adaptive au obţinut calificativul maxim. Sistemul de frânare autonomă a evitat impactul la viteza de 12 mile pe oră (20 km/h), în timp ce în testul realizat la o viteză de 25 mile pe oră (40 km/h), nu s-a putut evita impactul, acesta fiind produs la o viteză de aproximativ 2 km/h. Intruziunea la interior în regiunea pedalelor în timpul impactului sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale, a fost de 12 cm în regiunea pedalei de frână şi 13 cm în regiunea platformei pentru piciorul stâng.
0
2,453
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!