Moldova: începând cu 1 noiembrie trebuie inclusă faza scurtă pe timp de zi

Inspectoratul Naţional de Patrulare reaminteşte conducătorilor auto că în perioada 1 noiembrie - 31 martie trebuie să circulăm cu faza scurtă (lumina de întâmpinare) inclusă pe timp de zi. Conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere (RCR) „pentru atenţionarea altor participanţi la trafic şi pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune în faruri lumina de întâlnire de către conducătorii tuturor autovehiculelor în perioada 1 noiembrie – 31 martie”.
Astfel, circulaţia pe timp de zi cu faza scurtă inclusă ne va face mai vizibili pentru alţi participanţi la trafic, fiind o soluţie pentru a spori siguranţa rutieră, mai cu seamă pentru această perioadă în care se înserează mult prea rapid. Cei care vor neglija RCR şi vor fi opriţi de agenţii de patrulare, nu vor primi o amendă ci se vor alege cu o preîntâmpinare. Nu fiţi neglijenţi, pentru că ţine de siguranţa dumneavoastră şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic!

Conducătorii automobilelor mai noi, care dispun de LED-uri de zi, nu trebuie să se bazeze pe ele şi să includă faza scurtă, pentru că LED-urile de zi iluminează doar în partea frontală, posteriorul ne fiind iluminat şi ne fiind vizibil. De asemenea, blocurile anticeaţă trebuie incluse doar atunci când este ceaţă şi nu trebuie utilizate pe post de lumini de întâmpinare. Şi nu în ultimul rând, verificaţi blocurile optice, mai cu seamă dacă toate becurile sunt în stare funcţională. Conduceţi în siguranţă!
0
4,914
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!