Nissan testează condusul absolut autonom pe străzile din Tokyo! (Video)

Mai mulţi producători auto testează prototipuri cu sisteme de condus autonom de diferite nivele, puţini însă au curajul să testeze pe drumurile publice sisteme de nivelul 5 a condusului absolut autonom, care nu va necesita intervenţia conducătorului în orice situaţie nu s-ar afla.
Cei de la Nissan au demonstrat pe străzile aglomerate din Tokyo cel mai avansat prototip al său dotat cu sistemul de condus absolut autonom. Prototipul este bazat pe modelul Infiniti Q50S şi este dotat cu noua generaţie a sistemului ProPilot, care dispune de inteligenţă artificială şi utilizează informaţiile venite de la 12 sonare, 12 camere, 9 radare milimetrice, 6 scanere laser şi o hartă de înaltă rezoluţie, pentru a conduce în regim absolut autonom fără intervenţia celui de la volan!
Deşi la volan este prezentă o persoană pentru monitorizarea lucrului sistemului absolut autonom, cel din urmă poate conduce nu doar pe magistrale, dar şi pe stradelele înguste din Tokyo, fiind capabil să treacă şi de intersecţiile aglomerate. Potrivit producătorului nipon noul sistem este foarte lin în operare, chiar şi atunci cât în faţă apare un obstacol, astfel imitând condusul „uman”, fără de a stresa pe cei de la bord cu reacţii deocheate.
Deşi pare să funcţioneze perfect, sistemul trebuie să treacă mai multe teste pentru a fi pregătit să fie instalat pe modele de producţie începând cu anul 2020. La moment, actuala generaţie a sistemului de condus semi-autonom ProPilot, care poate conduce autonom doar pe o singură bandă a magistralei, se regăseşte pe noul Nissan LEAF, iar începând cu 2018 sistemul ProPilot va fi disponibil pe modelele Serena, X-Trail şi Qashqai.
0
2,522
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!