Noul Citroen C4 Cactus facelift debutează cu suspensie hidraulică (Video)

Modelul Citroen C4 Cactus a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră, care vine cu schimbări estetice şi tehnice. Acum francezii nu-l mai poziţionează drept un SUV compact, ci hatchback compact. În ciuda acestei noi poziţionări, aspectul lui C4 Cactus facelift este mult mai apropiat de SUV-urile C3 Aircross şi C5 Aircross.
Acest lucru este accentuat de calandrul îngust, ce trece în blocurile de zi LED, elementele din plastic de culoare neagră şi forma pragurilor laterale, pe care au migrat acele pernuţe Airbumps amplasate anterior pe mijlocul uşilor pentru a proteja maşina de eventualele accidente minore în timpul parcării. Elementele Airbumps au fost excluse de pe barele de protecţie, cele din urmă însă au primit forme proeminente din plastic, care vor avea acelaşi rol de protecţie. La exterior noul C4 Cactus facelift a primit şi blocuri optice faţă/spate, care acum sunt întinse pe orizontală, fiind aproape de două ori mai mari, decât a versiunii de până la facelit.
Modificările de la interior sunt extrem de discrete, fiind schimbat doar levierul transmisiei manuale şi levierul frânei de mână, care a primit o formă convenţională, în timp ce butoanele transmisiei automate au fost excluse în favoarea unui levier convenţional. Au apărut noi combinaţii de culori şi materiale, scaune confortabile avansate, iar izolarea fonică a fost îmbunătăţită substanţial.
Noul C4 Cactus facelift vine cu 12 sisteme de asistenţă şi 3 sisteme de conectivitate, printre care sistemul de frânare autonomă ce operează la viteze între 5 şi 85 km/h, precum şi funcţia Mirror Screen Function, care include conectivitatea Android Auto, Apple CarPlay şi MirrorLink.
Noul C4 Cactus facelift este al doilea model Citroen după C5 Aircross, care a primit suspensie hidraulică numită Progressive Hydraulic Cushions (PHC), pentru a oferi un confort similar covorului fermecat. Suspensia este relativ simplă, utilizând aceleaşi arcuri şi amortizoare, însă venind cu două limitatoare hidraulice, care dispersează energia de la şocurile mai mari. O suspensie similară vor avea toate modelele viitoare Citroen.
Hatchback-ul va fi echipat cu trei motoare pe benzină PureTech 82, 110 şi 130, precum şi două motoare diesel BlueHDi 100 şi 120, cifrele indicând caii putere.

Noul Citroen C4 Cactus facelift va debuta în primul trimestru al anului 2018.
0
3,578
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!