Noul Mercedes-Benz S-Class a pornit în jurul lumii pentru a testa sistemul condusului autonom! (Video)

Trei ingineri Mercedes-Benz au pornit într-o expediţie inedită numită „Intelligent World Drive”, pentru a testa sistemul condusului autonom pe 5 continente în 5 luni de zile la bordul unui S-Class facelift, dotat cu tehnologiile condusului autonom al viitorului!
Prima parte a expediţiei a avut loc în septembrie pe magistralele din Germania, în timp ce a doua parte decurge acum în Shanghai, fiind o adevărată provocare pentru echipa germană! Aici S-Class-ul de teste a fost supus condiţiilor extreme, unde limitele de viteză sunt diferite de la o bandă la alta, „treceri de pietoni” sunt chiar şi pe magistrale, iar mai multe semen de circulaţie dispun de caractere chinezeşti! Anume din această cauză vizitatorii trebuie să aibă permis de conducere chinez, pentru a putea circula în China!
Traficul din Shanghai este extrem de aglomerat, iar unele elemente, precum liniile albe de pe carosabil, cunoscute drept treceri de pietoni în lumea întreagă, au o altă interpretare în China. Aflate pe magistrale, aceste indică distanţa dintre vehicule şi nu trecerile de pietoni, iar maşina autonomă ar trebui să poată interpreta corect semnificaţia acestora, în dependenţă de amplasarea lor. O altă problemă sunt locurile de parcare, care de obicei sunt strâmte, au forme diverse şi dispun de mici obstacole, pe care nu toţi senzorii sunt în stare să le detecteze.
Această expediţie în jurul lumii demonstrează, cât de importantă este testarea sistemelor condusului autonom în diferite locuri ale lumii şi în diverse situaţii. În noiembrie „Intelligent World Drive” va ajunge în Australia, iar în decembrie în Africa de Sud, în timp ce finalizarea expediţiei va avea loc în ianuarie, la Las Vegas, unde va avea loc expoziţia tehnologică CES 2018. Testul din SUA se va concentra pe traficul intens şi situaţiile tipice pentru magistralele americane, unde traficul este depăşit pe dreapta.
Cei de la Mercedes-Benz au realizat peste 5,100 teste cu 175 de prototipuri, care au condus un total de 9.5 milioane de kilometric în Europa, SUA, China, Australia şi Africa de Sud, pentru testarea şi validarea sistemelor de asistenţă pe care le vedem astăzi pe modelele producătorului german.
0
2,612
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!