Remediul pentru înlăturarea problemelor cu emisiile dieselului 3.0 TDI a fost aprobat!

Dieselgate-ul în care au ajuns cei de la Volkswagen încă nu a luat sfârșit! Doar acum cei de la EPA și CARB au aprobat remediul pentru înlăturarea problemelor cu emisiile dieselului 3.0 TDI. Astfel, producătorul german poate începe rechemarea a celor 38,000 de vehicule vândute cu acest propulsor în SUA.
Printre acestea Volkswagen Touareg cu anul de producție 2013 – 2016, Audi Q7 cu anul de producție 2013 – 2015 și Porsche Cayenne cu anul de producție 2013 – 2016. SUV-urile mai “proaspete” vor avea nevoie doar de o resoftare a blocului de control, care va elimina “sistemul de trișare” a emisiilor, în timp ce exemplarele mai vechi, vor avea nevoie de schimbul unor piese mecanice (cel mai probabil filtrele DPF).
Aprobarea acestui remediu este o victorie pentru cei de la Volkswagen, care le va reduce costurile cu 1 miliard de dolari. În fine, proprietarii vehiculelor afectate pe lângă remediu vor primi și o compensație în valoare ce va varia între 8,500 și 17,000 de dolari în dependență de model și anul de producție. Între timp cheltuielile de pe urma Dieselgate-ului s-au ridicat la 30 de miliarde de dolari.
0
2,034
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!