Skoda a produs 10 milioane de transmisii pentru Grupul Volkswagen

Cei de la Skoda celebrează producţia a 10 milioane de transmisii pentru Grupul Volkswagen. La moment aproximativ 1,700 de lucrători produc trei tipuri de transmisii, care sunt utilizate în modelele Skoda, dar şi în modelele din cadrul Grupului Volkswagen.
Acestea fiind cutiile manuale MQ100/SQ100 şi MQ200, care sunt produse în Mlada Boleslav, dar şi cutia de viteze robotizată cu dublu ambreiaj DSG, DQ200, produsă la uzina din Vrchlabi, cea din urmă celebrând al cincilea an de producţie a transmisiilor. Anul trecut la uzinele Skoda au fost produse 625,000 de transmisii manuale şi 469,000 de transmisii DSG.
Transmisia MQ200 este produsă în Mlada Boleslav începând cu anul 2000, fiind utilizată în combinaţie cu propulsoarele cu un volum între 1.0 şi 1.6 litri, regăsite sub capotele modelelor Skoda, Volkswagen, Audi şi Seat. Aproximativ 1,900 de transmisii de acest gen sunt produse zilnic, în total fiind produse în jur de 6.5 de milioane de unităţi. Producţia transmisiilor MQ100/SQ100 dedicate iniţial modelelor Skoda Citigo, VW up! şi Seat Mii, iar acum fiind utilizate pe Fabia şi alte modele din cadrul Grupului Volkswagen, a demarat în 2011, zilnic fiind produse 1,400 de transmisii de acest fel, iar la moment producţia acestora totalizând 1.6 milioane.
Transmisia DQ200 este produsă la uzina din Vrchlabi, aceasta fiind cea mai importantă uzină producătoare de transmisii DSG pentru concernul german. În 2012 uzina din Vrchlabi a fost transformată din una producătoare de automobile într-o uzină ultra-modernă producătoare de componente. Transmisia cu dublu ambreiaj şi 7 trepte este una dintre cele mai avansate transmisii cu dublu ambreiaj de felul său din industria auto. Lucrătorii cu suportul roboţilor produc zilnic 2,100 de transmisii DSG la uzina cehă, în total producţia acestora a depăşit recent cifra de 1.8 milioane.
0
2,730
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!