Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toshiba a dezvoltat o baterie revoluţionară pentru electromobile. Va putea fi încărcată în 6 minute!

26 Octombrie 2017 - 14:46
Denis Godorozea
Timpul de încărcare îndelungat mai rămâne a fi o problemă pentru posesorii vehiculelor electrice, dar şi un impediment pentru cei, care şi-ar dori să achiziţioneze un vehicul electric, dar este speriat de această problemă. Mai multe companii au venit cu descoperiri fenomenale în domeniu bateriilor, însă niciuna nu a ajuns să o materializeze.
Cei de la Toshiba promit că noua sa descoperire revoluţionară va ajunge în scurt timp pe vehiculele electrice! Compania niponă a dezvăluit noua generaţie a bateriilor litiu-ion SCiB (prima generaţie as fost lansată în 2008), care va oferi vehiculelor electrice timpi extrem de rapizi de încărcare. Un vehicul electric compact cu o astfel de baterie de 32 kWh va putea fi încărcat la o staţie de încărcare ultra-rapidă timp de doar 6 minute, oferind o autonomie de 320 km sau de trei ori mai mare decât poate oferi o încărcare similară după timp a unei baterii convenţionale litiu-ion la o staţie de încărcare rapidă. Impresionant!
Secretul se ascunde în tehnologia bateriei, care include oxidul de titan-niobiu pentru anod, care dublează capacitatea de litiu comparativ cu anozii pe bază de grafit utilizaţi în bateriile litiu-ion actuale. Datorită acestui anod nou şi este realizată încărcarea rapidă. Mai mult decât atât, există o probabilitate foarte mică ca acest anod să sufere depuneri de litiu, care au loc, ca regulă, în timpul încărcărilor rapide, cauzând degradarea bateriilor actuale. Bateria este mai sigură, fiind exclusă şi probabilitatea unui scurtcircuit la interiorul bateriei.
Prototipul de 50 amperi care a trecut testele riguroase a celor de la Toshiba, a demonstrat că acesta îşi păstrează longevitatea chiar şi la temperaturi joase, indicând o degradarea de doar 10% după 5,000 de cicluri de încărcare/descărcare. Bateria revoluţionară poate opera fără probleme la temperaturi joase, iar la -10 grade aceasta va putea fi încărcată în 10 minute.
Cei de la Toshiba planifică să continue dezvoltarea acestei baterii şi să o comercializeze începând cu anul 2019.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter