A fost prezentată cea mai puternică decapotabilă Corvette!

După ce acum mai puţin de o lună Chevrolet a prezentat cel mai puternic Corvette construit vreodată, la Salonul Auto de la Los-Angeles americanii au adus versiunea decapotabilă a acestuia – Corvette ZR1 Convertible cu 765 CP la activ! Ultimul Corvette ZR1 decapotabil a fost construit tocmai în 1970 la un număr de doar 8 exemplare şi nu a avut un succesor direct.
Substratul tehnic este, practic, în întregime preluat de la coupe, decapotabila a primit panouri exterioare din fibră de carbon şi acoperiş rabatabil textil, care poate fi acţionat la viteze de până la 48 km/h. Greutatea proaspătului model este doar cu 27 kg mai mare faţă de versiunea închisă, din cauza mecanismului de rabatare a acoperișului – astfel caracteristicile dinamice al modelelor sunt aproape identice.

Sub capota roadster-ului se află acelaşi benzinar LT5 V8 de 6.2 litri, ce dezvoltă 765 CP şi 969 Nm! Cuplul mosntruos este livrat pe puntea spate prin intermediul unei cutii manuale cu 7 (!) trepte sau prin intermediul unei cutii automate cu 8 rapoarte. Viteza de 96 km/h (60 mph) decapotabila o atinge în mai puţin de 3 secunde, iar viteza maximă se limitează la 341 km/h. Corvette ZR1 Convertible a primit aceeaşi suspensie cu amortizatoare reglabile Magnetic Ride, iar sistemul de eşapament poate activa în 4 regimuri de zgomot, printre care şi regimul Stealth. Roadster-ul beneficiază de frâne din carbon Brembo, iar cu pachetul opţional ZTK Performance primeşte un splitter frontal spoiler activ pe capacul portbagajului, care împreună creează o forţă de apăsare de 431 kg la viteze maxime!
Noul Corvette ZR1 Convertible va putea fi achiziţionat din primăvara 2018, cu un preţ de start mai mare cu 4,000 dolari faţă de coupe – 123,995 dolari.
0
2,246
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!