BMW, Daimler, Ford, Volkswagen, Audi şi Porsche anunţă staţiile de încărcare ultra-rapidă IONITY

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group împreună cu Audi şi Porsche, au creat întreprinderea IONITY, având părţi egale în aceasta. IONITY se va ocupa de crearea unei reţele cu cele mai rapide staţii de încărcare din Europa pentru vehiculele electrice, pentru a uşura deplasarea la distanţe mai mari şi promova mobilitatea electrică.
Către sfârşitul anului 2017 reţeaua IONITY va avea 20 de staţii de încărcare ultra-rapidă, iar către anul 2020 reţeaua va constitui din peste 400 de staţii cu o capacitate de încărcare de 350 kW – mai mult decât de două ori depăşind capacitatea staţiilor Tesla Supercharger, cu ale sale 145 kW. Reţeaua va fi bazată pe standardul CCS (Combined Charging System), iar încărcarea vehiculelor electrice va dura doar o fracţiune de timp, comparativ cu încărcarea la staţiile actuale. Staţiile IONITY vor fi destinate celor care vor călători cu vehiculele electrice pe distanţe mari, timpul de încărcare rapid fiind extrem de crucial în astfel de călătorii.

Amplasarea staţiilor va fi la un interval de 120 de kilometri, acestea vor putea fi găsite la partenerii “Tank & Rast”, “Circle K” şi “OMV”. Primele 20 de staţii se vor regăsi în Germania, Norvegia şi Austria, iar în anul 2018 numărul acestora va ajunge la 100 de staţii. Astfel, producătorii europeni încep ofensiva împotriva celor de la Tesla!
1
2,073
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!