Concernul PSA ar putea cere de la GM revindecări uriaşe în urma achiziţionării Opel!

Concernul francez PSA Peugeot-Citroen, care cu puţin timp în urmă a devenit noul proprietar al activelor europene General Motors (GM) şi, în special, a mărcilor Opel/Vauxhall, ar putea pretinde recuperarea unei sume impunătoare de bani din totalul cheltuit pe urma afacerii.
Reprezentanţii PSA declară că au fost induşi în eroare de General Motors, care au dat asigurări că modelele Opel/Vauxhall vor putea fi modernizate până în anul 2021 pentru a se conforma normelor ecologice înăsprite. În 2021 se aşteaptă că normele ecologice adoptate de Uniunea Europeană vor stabili un standard de emisii de CO2 de maxim 95 g/km (normele actuale stabilesc o maximă de 130 g/km).
Suma totală a afacerii a constituit 2.2 miliarde euro, pe când activele Opel/Vauxhall au fost estimate la suma de 1.3 miliarde euro. Din această sumă PSA ar planifica să recupereze circa 600-800 milioane euro. În timpul convorbirilor în cadrul afacerii se presupunea că modelele germane vor depăşi normele ecologice stabilite prin lege cu 3.7 g/100km. Pentru fiecare gram ce depășește normele impuse de lege se stabileşte o amendă de 95 euro pentru fiecare automobil produs. Însă, scăderea cererii pentru propulsoarele diesel şi scumpirea recentă a modelului electric Opel Ampera-e vine să multiplice această sumă de 3 ori. Carlos Tavares, şeful concernului PSA, declară că aceste amenzi ameninţă însăşi existenţa pe viitor a companiei, iar planul de restructurare elaborat de experţii Opel a fost revizuit prompt.
Concernul PSA urmează să ceară public aceste revindecări în timpul apropiat şi asta ţinând cont de faptul că General Motors mai are obligaţiuni de miliarde faţă de foştii săi lucrători din diviziunile europene, iar din 1999 până în prezent americanii au înregistrat pierderi în sumă de 19 miliarde dolari în Europa.
0
2,335
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!