Devel Sixteen - hyper-car-ul de 5,000 CP este tot mai aproape de producţie! (Video)

16 Noiembrie 2017, 17:47
Valeriu Bahnaru via Shmee150
În anul 2013 compania din Dubai, Devel Motors, a dezvăluit super-car-ul Devel Sixteen, care era de fapt o machetă la scară naturală. Acea „machetă” trebuia să fie propulsată de un motor de 5,000 de cai putere şi să indice o viteză maximă de 560 km/h! Calitatea şubredă a machetei însă a stârnit suspiciuni că maşina, producătorul căreia se arunca cu declaraţii pompoase, va mai ajunge în producţia de serie şi este doar un balon umflat cât pe ce să fie spart.
În 2015 însă, a fost adusă şi prima dovadă că proiectul este real şi mai este viu. Este vorba despre propulsorul V16 de 12.3 litri cu patru turbocompresoare (două V8-uri Chevrolet unite împreună), care a reuşit să indice pe standul dinamometric 4,515 CP și 4,771 Nm la presiunea de 2.5 bari cu benzină de curse! De atunci însă nimic nu s-a mai ştiut despre proiect. Acum, în cadrul Salonului Auto de la Dubai, cei de la Devel Motors au adus versiunea actualizată a lui Devel Sixteen, care pare să fie mai aproape de producţia de serie, având un aspect mai cizelat şi arătos. La Dubai au fost dezvăluite două machete la scară naturală (da, iarăşi machete…), care adoptă un design mai fluid şi laconic, păstrând acele „turbine de avion” a sistemului de evacuare, dar, realizate mai calitativ.
Potrivit lui Shmee150, care apare în filmuleţul de mai jos, Devel Sixteen va fi disponibil în trei versiuni de putere – 2,000 CP, 3,000 CP sau 5,000 CP, deşi anterior se anunţa că puterea acestei maşini va putea fi ajustată din setări. Ok, are propulsor, este real, dar va fi construită această maşină vreodată? Cei de la Devel Motors a făcut parteneriat cu specialistul italian Manifattura Automobili Torino, care a proiectat aşa modele precum Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S sau Apollo IE. Astfel, putem fi siguri că maşina de producţie va fi dusă până la capăt şi va fi de o calitate de excepţie şi nu la fel de şubredă, precum sunt aceste machete deocheate. Probabil în 2 ani vom putea deja vedea monstruosul Devel Sixteen spulberând cauciucurile cu herghelia de 5,000 de cai putere. Da, maşina va avea probleme mari de tracţiune, iar cauciucurile ar trebui să fie speciale, pentru a putea rezista la viteze de peste 500 km/h. Putrivit celor de la Devel Motors, modelul Sixteen va fi cea mai rapidă şi luxoasă maşină de pe Planetă.
Totodată a mai fost dezvăluită şi macheta modelului Devel Sixty, care reprezintă un vehicul militar destinat drumurilor publice. Acesta are trei axe, roţi mari de offroad, iar sub capotă trebuie să se adăpostească un V8 diesel de 6.7 litri, care dezvoltă 720 CP şi 1,000 Nm. După cum vă daţi seama, prototipul este şi mai caraghios şi departe de producţie, promisiunile fiind la fel de mari, precum şi în cazul lui Devel Sixteen.
0
7,405
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!